UEFA: Ένας από Λεβαντόβσκι, Νόιερ, Ντε Μπρoύινε κορυφαίος της περασμένης σεζόν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Η UEFA ανακοίνωσε ότι οι Λεβαντόφσκι, Νόιερ και Ντε Μπρούινε θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ Φλικ, Κλοπ και Νάγκελσμαν εκείνο του καλύτερου προπονητή. 

UEFA: Ένας από Λεβαντόβσκι, Νόιερ, Ντε Μπρoύινε κορυφαίος της περασμένης σεζόν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Έξι μέρες πριν η UEFA είχε ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για τα βραβεία που έχει θεσμοθετήσει για τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της, όπου για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια δεν συμπεριλήφθηκαν στις υποψηφιότητες τα ονόματα ούτε του Λιονέλ Μέσι, ούτε του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έτσι δεν θα μπορούσαν, ποτέ, να είναι και στην τελική τριάδα των υποψηφίων που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Συνοσπονδία.

Όπως και να' χει είναι η πρώτη φορά από το 2010 που στην τελική τριάδα δεν υπάρχει το όνομα ούτε του Αργεντινού, αρχηγού της Μπαρτσελόνα, ούτε του Πορτογάλου αστέρα της Γιουβέντους, οι οποίοι με τον ανταγωνισμό τους γιγάντωσαν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με την ψήφο 80 προπονητών από τις ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στους ομίλους του Champions League και του Europa League αλλά και 55 δημοσιογράφων από τις ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε γνωστό ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς που πέρασε.

Όως αναμενόταν οι τελικές υποψηφιότητες σηματοδοτούν την υπεροχή της Μπάγερν Μονάχου σε συλλογικό επίπεδο, αφού με την κατάκτηση του Champions League στη Λισσαβώνα έφτασε στο 2ο τρεμπλ της ιστορίας της.

Έτσι δύο από τους τρεις υποψήφιους για παίκτης της σεζόν στη διοργάνωση, απόλυτα φυσιολογικά προέρχονται από τις τάξεις της: (ο πρώτος σκόρερ πέρσι) Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, κι ο αρχηγός (και κομβικός στον τελικό κι όχι μόνο) Μάνουελ Νόιερ με τον Κέβιν Ντε Μπρόυινε της Μάντσεστερ Σίτι (καλύτερος παίκτης της Premier League) να έχει το ρόλο του αουτσάιντερ .

Γερμανική υπόθεση το βραβείο του καλύτερου τεχνικού!

Επίσης η UEFA ανακοίνωσε και τους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς και το εντυπωσιακό είναι πως και οι τρεις είναι Γερμανοί. Ο λόγος για τους Χανς-Ντίτερ Φλικ (της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου παρότι την ανέλαβε ως υπηρεσιακός μεσούσης της περιόδου), Γιούργκεν Κλοπ (της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λίβερπουλ) και Γιούλιαν Νάγκελσμαν (της Λειψίας που έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά, στα χρονικά).

Και να φανταστεί κανείς ότι ο φιναλίστ του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν κι εκείνος Γερμανός (σ. Τόμας Τούχελ της Παρί Σεν Ζερμέν)!

Συνοπτικά οι υποψηφιότητες

UEFA ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου)

Μάνουελ Νοίερ (Μπάγερν Μονάχου)


UEFA ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Χανς Ντίτερ Φλικ (Μπάγερν Μονάχου)

Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

Τζούλιαν Νάγκελσμαν (Λειψία)

Παράλληλα η UEFA έκανε γνωστές και τις υποψηφιότητες για τις αντίστοιχες κατηγορίες των γυναικών.
Στην τελική τριάδα βρίσκονται η Λούσι Μπρόνζ (Λιόν πέρυσι, Μάντσεστερ Σίτι φέτος), η Περνίλ Χάρντερ (Βόλφσμπουργκ πέρυσι, Τσέλσι φέτος) και η Βεντί Ρενάρ (Λιόν).

UEFA ΠΑΙΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λούσι Μπρονζ (Λιόν)

Περνίλ Χάρντερ (Βόλφσμπουργκ)

Βέντι Ρενάρ (Λιόν)

UEFA ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Λουίς Κορτές (Μπαρτσελόνα)

Στέφαν Λερχ (Βόλφσμπουργκ)

Ζαν Λουκ Βασέρ (Λιόν)