League Cup Αγγλίας: Δείτε τον Τσιμίκα στο Λίβερπουλ-Λίνκολν 7-2! (vid)

Με τον Τσιμίκα βασικό η Λίβερπουλ σκόρπισε 7-2 τη Λίνκολν κι έκλεισε ραντεβού με την Άρσεναλ στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ. Αποτελέσματα, σκόρερ, το πρόγραμμα των αγώνων και τα ζευγάρια του 4ου γύρου.

League Cup Αγγλίας:  Δείτε τον Τσιμίκα στο Λίβερπουλ-Λίνκολν 7-2! (vid)

Η Λίβερπουλ, που είχε βασικό το Κώστα Τσιμίκα, με δυο γκολ του Μιναμίνο κι άλλα τόσα του Τζόουνς συνέτριψε 7-2 εκτός έδρας τη Λίνκολν και θα παίξει την άλλη βδομάδα με την Άρσεναλ στον 4ο γύρο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ίδρωσε αλλά απέκλεισε με 2-1 την Μπόρνμουθ στο Έτιχαντ με τον 17χρονο Ντέλαπ να σκοράρει στο ντεμπούτο του.

Έβρεξε γκολ στα αποψινά ματς του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Επτά έβαλε η Νιούκαστλ, έξι η Τσέλσι, πέντε η Έβερτον. Αλλά την πιο σπουδαία νίκη πήρε η Άρσεναλ που επικράτησε εκτός έδρας της Λέστερ με 2-0 και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στον 4ο γύρο.

«Χτυπώντας» στο φινάλε των ημιχρόνων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπερπήδησε το εμπόδιο της Λούτον (Championship), εκτός έδρας, με 3-0, περνώντας στον 4ο γύρο του Αγγλικου League Cup.

Με πέναλτι ο Μάτα άνοιξε το σκορ (44') κι ακολούθησαν τα τέρματα των Ράσφορντ (88') και Γκρίνγουντ (92' πεν.) για την ομάδα του Σόλσκιερ.

Νωρίτερα, σ' ένα ματς που κρίθηκε στα πέναλτι η Γουέστ Μπρομ, της Premier League, αποχαιρέτησε στον 3ο γύρο, άδοξα, το League Cup Αγγλίας, ελέω της Μπρέντφορντ από την Championship.

Το 90λεπτο έληξε 2-2 με το σκορ να διαμορφώνεται με 3 πέναλτι (!) και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν δις (το 1-1 μ' υπέροχο ανάποδο ψαλίδι), για ν' ακολουθήσει η «ρώσικη ρουλέτα» όπου η ομάδα της 2ης κατηγορίας απέκλεισε εκείνη από τα «σαλόνια» με 5-4 αφού ο Νόργκααρντ ευστόχησε κι ο Ντιανγκάνα είδε το χτύπημα του ν' αποκρούεται.

Την ίδια στιγμή η Γουέστ Χαμ παρά την απουσία του μάνατζερ της, Ντέιβιντ Μόγιες και δύο παικτών λόγω κορονοϊού, διέλυσε την Χαλ (3ης Κατηγορίας), 5-1, περνώντας στην επόμενη φάση.

Αναβλήθηκε το Λέιτον Όριεντ - Τότεναμ λόγω κορονοϊού

Νωρίτερα, ο κορονοϊός είχε «χτυπήσει» την Λέιτον Όριεντ λίγες ώρα τον αγώνα της με την συμπολίτισσα της, Τότεναμ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί τελικά η μεταξύ τους αναμέτρηση (22/9).

Η Λέιτον Όριεντ ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων αρκετών ποδοσφαιριστών της ήταν θετικά στην πανδημία, ενώ πλέον μένει να ξεκαθαρίσει αν θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα με τα «σπιρούνια» ή αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα προκριθεί απευθείας στον επόμενο γύρο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως στις 28 Σεπτεμβρίου είναι ήδη προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος του θεσμού, με τον νικητή του Λέιτον Όριεντ - Τότεναμ να αντιμετωπίζει τον αντίστοιχο του Τσέλσι - Μπάρνσλεϊ.

Το πρόγραμμα του 3ου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας

ΤΡΙΤΗ (22/9)

Λέιτον Όριεντ – Τότεναμ ΑΝΑΒΟΛΗ

Νιούπορτ –
Γουότφορντ 3-1
(18' πεν. Άμπραχαμς, 28' Λαμπαντί, 65' Αμόντ - 54' πεν. Πενιαράντα)

Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον – Μπρέντφορντ 2-2 (5-4 πεν.)
(56' πεν. 66' πεν. Ρόμπσον Κανού - 58' Μαρκόντες, 73' πεν. Φορς)

Γουέστ Χαμ – Χαλ 5-1
(18' Σνόντγκρας,45', 91' Αλέ, 56', 92' πεν. Γιαρμολένκο - 70' Γουίλκς)

Λούτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(44' πεν. Μάτα, 88' Ράσφορντ, 92' πεν. Γκρίνγουντ)

ΤΕΤΑΡΤΗ (23/9)

Φούλαμ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-0

Μίλγουολ – Μπέρνλι 0-2

Πρέστον – Μπράιτον 0-2

Στόουκ – Τζίλιγχαμ 1-0


Τσέλσι – Μπάρνσλεϊ 6-0

Φλίτγουντ – Έβερτον 2-5

Λέστερ – Άρσεναλ 0-2

Μόρκαμπ – Νιουκάστλ 0-7

ΠΕΜΠΤΗ (24/9)

Μπρίστολ Σίτι – Άστον Βίλα 0-3

Λίνκολν – Λίβερπουλ 2-7

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 2-1

Τα ζευγάρια του 4ου γύρου

Λίνκολν ή Λίβερπουλ - Λέστερ ή Άρσεναλ
Μίλγουολ ή Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι ή Μπόρνμουθ
Μπρέντφορντ - Φούλαμ ή Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Φλίτγουντ ή Έβερτον - Γουέστ Χαμ
Μπρίστολ Σίτι ή Άστον Βίλα - Στόουκ ή Τζίλιγχαμ
Λέιτον Όριεντ ή Τότεναμ - Τσέλσι ή Μπάρνσλεϊ
Νιούπορτ - Μόρκαμπ ή Νιουκάστλ
Πρέστον ή Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ