Serie A: Σεφτέ με Ιμπραΐμοβιτς η Μίλαν, 2-0 την Μπολόνια (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Με το δεξί μπήκε στο Καμπιονάτο η Μίλαν, που είχε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε μεγάλα κέφια και κέρδισε εύκολα (2-0) την Μπολόνια (αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία). 

Serie A: Σεφτέ με Ιμπραΐμοβιτς η Μίλαν, 2-0 την Μπολόνια (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Το πρώτο τριήμερο αγωνιστικής δράσης στο Καμπιονάτο ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο. Εκεί όπου έκανε... πασαρέλα, όπως το συνηθίζει σκοράροντας διαρκώς στις πρεμιέρες των πρωταθλημάτων, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός σταρ είχε κέφια και με δύο δικά του γκολ (το δεύτερο με πέναλτι) οδήγησε την Μίλαν σε εύκολη νίκη, 2-0, επί της Μπολόνια.

Την προσπάθεια της για κατάκτηση του 10ου σερί «σκουντέτο» ξεκίνησε η Γιουβέντους με άνετη επικράτηση, 3-0, επί της Σαμπντόρια, στο Τορίνο.

Το σκορ για την ομάδα του Πίρλο (παρθενική του παρουσία σ' επίσημο ματς στον πάγκο) ο νεαποκτηθείς, Σουηδός, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, που, στο ντεμπούτο του, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου για ν' ακολουθήσουν τα τέρματα των «παλιών» Μπονούτσι και Κριστιάνο Ρονάλντο (μία ασίστ κι ένα δοκάρι επίσης).

Νωρίτερα Σασουόλο (στο 62' μπήκε ο Κυριακόπουλος) και Κάλιαρι (βασικός κι αναντικατάστατος ο Λυκογιάννης) έμειναν στο 1-1, ενώ αποφασισμένη να μην έχει τα περσινά... μπλεξίματα με το γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την σωτηρία τους έδειξε η Τζένοα στον πρώτο της φετινό αγώνα, διαλύοντας την Κροτόνε 4-1.

Πειστικά επιβλήθηκαν οι «γκριφόνι», του, νέου τεχνικού, Ρολάντο Μαράν, κόντρα στα επανακάμψαντα (μετά την απουσία 2 ετών), στην Serie A, «σκυλόψαρα», από τον αρχαίο Κρότωνα, που ξεκίνησαν, με το... αριστερό, την τρίτη τους σεζόν, διαχρονικά, στα «σαλόνια» του κάλτσιο.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ντέστρο είχε να σκοράρει πάνω από ένα χρόνο για τους Γενοβέζους.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Καμπιονάτο κι η Νάπολι, κερδίζοντας 2-0 στην Πάρμα. Ντεμπούτο με τα χρώματα της ομάδας του Κώστα Μανωλά (βασικός κι αναντικατάστατος) έκανε το καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα Όσιμεν.

Το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, κατάφερε να βρει λύσεις στην επανάληψη και με την παρουσία του Νιγηριανού έγινε πιο επιθετική. Ο Μέρτενς κέρδισε την μπάλα μετά από ένα λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 64ο λεπτό άνοιξε το σκορ.

Ο Λορέντζο Ινσίνιε προειδοποίησε στο 68' αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο αρχηγός της Νάπολι όμως στο 77' μετά από προσπάθεια του Λοσάνο, πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το προφίλ της 1ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (19/09)

Φιορεντίνα-Τορίνο 1-0
(78' Καστροβίλι)

Ελλάς Βερόνα-Ρόμα 0-0

KYPIAKH (20/09)

Πάρμα-Νάπολι 0-2
(64' Μέρτενς, 77' Ινσίνιε)

Τζένοα-Κροτόνε 4-1
(6' Ντέστρο, 9' Πάντεφ, 34' Τζαπακόστα, 75' Πιάτσα - 28' Ριβιέρε)

Σασουόλο-Κάλιαρι 1-1
(87' Μπουράμπια - 77' Χιοβάνι Σιμεόνε)

Γιουβέντους-Σαμπντόρια 3-0
(13' Κουλουσέφσκι, 78' Μπονούτσι, 88' Κριστιάνο Ρονάλντο)

ΔΕΥΤΕΡΑ (21/09)

Μίλαν-Μπολόνια 2-0

(35', 51' Ιμπραΐμοβιτς)

30/09

19.00: Μπενεβέντο-Ίντερ, Ουντινέζε-Σπέτσια

21.45: Λάτσιο-Αταλάντα

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ