La Liga: «Λευκή» ισοπαλία στο «Ανοέτα» με Ρεάλ Σοσιεδάδ για Ρεάλ Μαδρίτης (highlights)

Με απώλεια δύο πόντων ξεκίνησε την σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε στο 0-0 στο «Ανοέτα», με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Διπλασίασαν τις νίκες τους Γρανάδα (2-1 την Αλαβές) και Μπέτις (2-0 τη Βαγιαδολίδ). Πρώτη νίκη,  μετά από 15 χρόνια στην La Liga κατέκτησε η Κάντιθ νικώντας (2-0) στην Ουέσκα την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα (αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία)

La Liga: «Λευκή» ισοπαλία στο «Ανοέτα» με Ρεάλ Σοσιεδάδ για Ρεάλ Μαδρίτης  (highlights)

Δίχως νικητή και γκολ έληξε η σπουδαιότερη, βάσει ονομάτων, αναμέτρηση του διημέρου στην La Liga, αφού στο «Ανοέτα» του Σαν Σεμπαστιάν, η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη με την ...συνονόματη της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Έτσι η πρωταθλήτρια στο παρθενικό επίσημο φετινό της ματς ξεκίνησε με βαθμολογική απώλεια σε ένα ματς που δεν απείλησε ιδιαίτερα, έδειξε χωρίς «βάθος» και χρειάστηκε τον Κουρτουά για να σταματήσει τον Iσάκ (43') σε τετ α τετ.

Αντίθετα νικηφόρα συνέχισαν Μπέτις και Γρανάδα νικώντας 2-1 και 2-0 τις Αλαβές και Ρεάλ Βαγιαδολίδ, αντίστοιχα αφήνοντας την πρώτη (που είχε δοκάρι στο 78' ) άποντη και τη δεύτερη στον...πόντο.

Νωρίτερα, ιστορικού χαρακτήρα ήταν η επικράτηση της Κάντιθ επί της Ουέσκα, εκτός έδρας, στο πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 2ης αγωνιστικής της La Liga, αφού το 2-0 σηματόδοτησε όχι μόνο τα πρώτα γκολ της αλλά και τους παρθενικούς της πόντους στην κορυφαία κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου μετά από 15 χρόνια!

Όσα απουσιάζε από εκεί, δηλαδή.

Εξάλλου για τον Άλβαρο Νεγκρέδο που άνοιξε το σκορ ήταν το πρώτο του τέρμα στα Ισπανικά ποδοσφαιρικά «σαλόνια» μετά από 4 χρόνια.

Αντίθετα η Ουέσκα (με τον νεαποκτηθέντα Δημήτρη Σιόβα βασικό κι αναντικατάστατο στο ντεμπούτο του) δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην ισοπαλία που πήρε στην πρεμιέρα κόντρα στην Βιγιαρεάλ εκτός έδρας.

Τα ματς του Σαββάτου

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή της επικράτηση, στην πρεμιέρα, με 4-2, επί της Λεβάντε, η Βαλένθια, αφού η Θέλτα την υποχρέωσε σε ήττα με σκορ 2-1, στο «Μπαλαϊδος», του Βίγκο.

Mεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, του (πρώην προπονητή του Ολυμπιακού) Όσκαρ Γκαρθία, ο αρχηγός τους Ιάγο Άσπας. πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα τους. Για τις «νυχτερίδες» ισοφάρισε προσωρινά ο (πρώην «Κέλτης») Μάξι Γκόμες.

Ήταν το πρώτο «τρίποντο» των Γαλιθιάνων (που είχαν και δοκάρι με τον Μπράις Μέντεθ στο 83'), στη φετινή σεζόν, μ' αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τους (ελλιπείς) αντιπάλους τους στη βαθμολογία.

Με τη...δεύτερη (προσπάθεια) ήρθε η νίκη και για τη φιλόδοξη, τη φετινή σεζόν, Βιγιαρεάλ, που ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Θέλτα.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι (που στην πρεμιέρα είχε μείνει στο 1-1, κόντρα στην Ουέσκα) επικράτησε στο εναρκτήριο ματς της 2ης αγωνιστικής της La Liga της Έιμπαρ με 2-1 παρότι έχανε ως το 63' από τους Βάσκους.

Ωστόσο τα τέρματα των Ζεράρ Μορένο και Πάκο Αλκάθερ σε διάστημα 9 λεπτών γύρισαν το ματς... τούμπα αφήνοντας τους αντιπάλους της στον πόντο (που είχαν πάρει κόντρα στην Θέλτα).

Νίκη και για την Χετάφε που έδωσε το πρώτο της ματς αφού την πρώτη αγωνιστική δεν αγωνίστηκε καθότι αντίπαλος της ...αδειούχου Ρεάλ Μαδρίτης

Επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Οσασούνα, που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην επιτυχία της πρεμιέρας στο Κάντιθ.

Το προφίλ της 2ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (19/09)

Βιγιαρεάλ – Έιμπαρ 2-1
(63' Zεράρ Μορένο, 72' Αλκάθερ - 50' Κίκε Γκαρθία)

Χετάφε – Οσασούνα 1-0
(55' Μάτα)

Θέλτα – Βαλένθια 2-1
(13', 57' Άσπας - 46' Μάξι Γκόμες)

ΚΥΡΙΑΚΗ (20/09)

Ουέσκα – Κάντιθ 0-2
(11' Nεγκρέδο, 84' Πόμπο)

Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-0
(10' πεν. Φεκίρ, 18' Γουίλιαμ)

Γρανάδα-Αλαβές 2-1
(7' Σολδάδο, 79' Ματσίς - 22' Χοσέλου)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

06/01: Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα

Λεβάντε - Ατλέτικο Μαδρίτης ΑΝΑΒΟΛΗ

Σεβίλη - Έλτσε ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ