Δώνης για Πογιάτος, Νταμπίζα, Καρλίτος, Μακέντα και... Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την έως τώρα παρουσία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για το «τριφύλλι» και εξέφρασε την άποψή του για το δίδυμο Μακέντα- Καρλίτος.

Δώνης για Πογιάτος, Νταμπίζα, Καρλίτος, Μακέντα και... Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το «τριφύλλι», ενώ τόνισε ότι θα είναι Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για το νέο του ξεκίνημα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του, ενώ σχολίασε και την συνύπαρξη Καρλίτος – Μακέντα στην ίδια ενδεκάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104,9:

Για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Η Σάλτσμπουργκ είναι πιο ισχυρός αντίπαλος από τις υπόλοιπες που αντιμετωπίσαμε. Μπορεί Ρίγα, Σούντουβα και Ντιναμό Μπρεστ να προέρχονται από την ίδια ποδοσφαιρική σχολή, αλλά είναι διαφορετικές ομάδες. Πέρυσι η Σούντουβα είχε αποκλείσει τη Μακάμπι.

Η Σάλτσμπουργκ έχει νεανικό ρόστερ, έχει προχωρήσει σε πωλήσεις όπως των Μιναμίνο και Χάαλαντ, αλλά και πάλι παραμένει δυνατή. Έχουμε περιθώριο για έξι ξένους, όμως έως τώρα υπάρχει μόνο ένας μη γηγενής στο ρόστερ (σ.σ. ο Ισπανός αμυντικός Σάμποριτ που είναι τραυματίας) με την ενίσχυση της ομάδας να μην έχει ολοκληρωθεί.

Το ματς με τη Σάλτσμπουργκ θα γίνει κανονικά στο Μπλούμφιλντ, δεν είχε συζητηθεί η Τούμπα ως εναλλακτική έδρα λόγω του lockdown αλλά το Γ.Σ.Π. Το επίπεδο των γηγενών ποδοσφαιριστών είναι αρκετά υψηλό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι προνόμιο για κάθε προπονητή όταν αρχίζει να δουλεύει να έχει ό,τι ζητήσει από τη διοίκηση. Επομένως είναι καλό που ο Πογιάτος έχει αρκετά εφόδια στην αρχή που κάνει στον Παναθηναϊκό.

Δεν ζηλεύω που εγώ εργάστηκα κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Εγώ εκπλήρωσα τον σκοπό μου, ήθελα να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του και αισθάνομαι ότι το πέτυχα. Θα είμαι Παναθηναϊκός έως το τέλος της ζωής μου.

Ο Νταμπίζας ήταν πολύ τίμιος με κάθε ευρώ του συλλόγου που διαχειρίστηκε και δεν ήθελε να βγαίνει η ομάδα ζημιωμένη πουθενά. Διαχειρίστηκε τα όσα είχε, με πολύ μεγάλη προσοχή».

Για τη συνεργασία Καρλίτος και Μακέντα: «Ο Καρλίτος και ο Μακέντα είναι διαφορετικού στιλ επιθετικοί. Μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα σε 3-5-2 ή 4-4-2, με τον Καρλίτος να είναι πιο παίκτης περιοχής. Εκεί μπορεί να δράσει και να απειλήσει, ο Μακέντα είναι πολύ καλός τεχνικά, μπορεί να προσφέρει ως φορ και σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης».