Το Copa Libertadores ξανά στη δράση!

Μετά από έξι ολόκληρους μήνες οι ομάδες της Νότιας Αμερικής επιστρέφουν στα γήπεδα με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Το Copa Libertadores ξανά στη δράση!

Το Copa Libertadores, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους τα ξημερώματα.

Μετά από διακοπή έξι μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το «ραντεβού των μεγάλων» της Νότιας Αμερικής συνεχίζεται, με τέσσερις αγώνες στη φάση των ομίλων.

Όταν το τουρνουά ανεστάλη τον Μάρτιο, οι δύο πρώτες αγωνιστικές των οκτώ ομίλων είχαν ήδη ολοκληρωθεί, αφήνοντας τέσσερα ακόμη παιχνίδια για κάθε ομάδα, στην προσπάθειά τους να βρεθούν στους «16».

Η φάση των «16», όπως και οι προημιτελικοί, θα είναι διπλοί και θα γίνουν πριν από το τέλος του έτους. Οι ημιτελικοί, θα είναι επίσης διπλοί, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2021, στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μεταξύ εκείνων που θα βρεθούν σε δράση, θα είναι και πέντε πρώην πρωταθλητές: Κόλο Κόλο και Πενιαρόλ, που θα συναντηθούν στη Χιλή, Σάντος και Ολίμπια, που αναμετρώνται στην Βραζιλία και η Λίγκα Ντεπορτίβα Ουνιβερσιτάρια, που θα βρεθεί στο Περού για να αντιμετωπίσει τη Μπινασιονάλ.

Οι βασικές ημερομηνίες της διοργάνωσης:

21 Οκτωβρίου: τέλος της φάσης των ομίλων
24 Οκτωβρίου: κλήρωση για τους «16»
25 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου: φάση των «16»
9-16 Δεκεμβρίου: προημιτελικοί
6 και 13 Ιανουαρίου: ημιτελικοί
Σάββατο 23, Κυριακή 24 ή Σάββατο 30 Ιανουαρίου: τελικός

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ