Νεϊμάρ: «Ξέφυγα στη συμπεριφορά- Είμαι μαύρος και περήφανος» (pics)

Ο Νεϊμάρ με μακροσκελή αναφορά του μιλάει για το συμβάν με τον Αλβάρο Γκονθάλες, τον ρατσισμό και την αντίδρασή του μετά το συμβάν με τον αντίπαλό της, τη Μαρσέιγ στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Νεϊμάρ: «Ξέφυγα στη συμπεριφορά- Είμαι μαύρος και περήφανος» (pics)

Απολογήθηκε και ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του ο Νεϊμάρ και συμπλήρωσε πως είναι μαύρος και είναι περήφανος γι αυτό. Ο Βραζιλιάνος στο ντέρμπι της Παρί με τη Μαρσέιγ κτύπησε στο πρόσωπό τον Αλβάρο Γκονθάλες γιατί όπως είπε τον είπε «μαϊμού που….ας γιο». Αποβλήθηκε και είπε στη συνέχεια πως δεν μετανιώνει για ότι έκανε, ωστόσο συνειδητοποιώντας πως ξέφυγε έβγαλε μία μακροσκελή απολογία στο instagram.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Χθες το βράδυ ξέφυγα. Τιμωρήθηκα με κόκκινη κάρτα επειδή ήθελα να χτυπήσω κάποιον που με προσέβαλε. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω δίχως να κάνω κάτι, διότι συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα έκαναν τίποτα. Δεν παρατήρησαν ή το αγνόησαν. Μέσα στο παιχνίδι ήθελα να απαντήσω όπως πάντα. Παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν τα κατάφερα. Ξέφυγα.

Στο άθλημά μας, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι βρισιές είναι μέρος του παιχνιδιού, του ανταγωνισμού. Δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός. Καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο εν μέρει (σ.σ. τον Άλβαρο Γκονθάλες). Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αλλά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι μη αποδεκτά. Είμαι μαύρος, γιος μαύρου, εγγονός και δισέγγονος μαύρου επίσης. Είμαι υπερήφανος και δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από κανέναν. Χθες ήθελα αυτοί που έχουν τη δικαιοδοσία στο ματς (διαιτητές, επόπτες) να πάρουν θέση αμερόληπτα και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια χώρος για προκατειλημμένη συμπεριφορά.

Βλέποντας όλο το θόρυβο που σημειώθηκε, θλίβομαι από τα αισθήματα μίσους που μπορούμε να προκαλέσουμε πάνω στην ένταση της στιγμής. Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Δεν το ξέρω ακόμη. Σήμερα, με καθαρό μυαλό, λέω ναι. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητήσαμε από τους διαιτητές βοήθεια και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα!

Δέχομαι την τιμωρία μου επειδή θα έπρεπε να είχα ακολουθήσει το μονοπάτι του καθαρού ποδοσφαίρου. Εύχομαι επίσης να τιμωρηθεί και αυτός που με προσέβαλε. Ο ρατσισμός υπάρχει αλλά οφείλουμε να τον σταματήσουμε. Φτάνει! Ο τύπος ήταν ανόητος. Και εγώ επίσης φέρθηκα ανόητα που έμπλεξα σε αυτό...

Θα ξανασυναντηθούμε και θα το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο. Παίζοντας ποδόσφαιρο... Ειρήνη. Ξέρεις τι είπες, ξέρω τι έκανα. Περισσότερη αγάπη στον κόσμο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Mais Amor ao Mundo! More love to the World! #noracism #saynotoracism #racismoaquinão

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ene10ta Érre ?? ? neymarjr (@neymarjr) στις