La Liga: Γκέλα η Βιγιαρεάλ - Στο 95' η Μπέτις - Τεσσάρα η Βαλένθια (αποτελέσματα, highlights)

Με γκολ του Τέγιο στο 95' η Μπέτις επικράτησε 1-0 της Αλαβές, εκτός έδρας, στο ντεμπούτο του Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της! Τεσσάρα η Βαλένθια, ισόπαλες 1-1 Ρεάλ Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ - Ουέσκα (Αποτελέσματα, σκόρερς και highlights)

La Liga: Γκέλα η Βιγιαρεάλ - Στο 95' η Μπέτις - Τεσσάρα η Βαλένθια (αποτελέσματα, highlights)

Με νικήτρια την Μπέτις, έστω και με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, έληξε το παρθενικό επίσημο ματς του Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων!

Οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν, στη Βιτόρια, της Αλαβές με το μίνιμουμ σκορ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ο Τέγιο στην τελευταία φάση του αγώνα με συρτό σουτ εκτός περιοχής! Έτσι η προπονητική εποχή του Χιλιανού ξεκίνησε με το...δεξί!

Χωρίς νικητή έληξε το δεύτερο χρονικά Κυριακάτικο ματς μεταξύ Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το 1-1 διαμορφώθηκε σε διάστημα 20 αγωνιστικών λεπτών με ένα γκολ ανα ημίχρονο όπου κάθε ομάδα σκόραρε όποτε υπερείχε, αλλά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Μασίπ, να φέρει ευθύνη για την ισοφάριση...

Με το ίδιο σκορ έληξε κι η αναμέτρηση του «Μαδριγάλ» μεταξύ της φιλόδοξης (κι ενισχυμένης) Βιγιαρεάλ, που στο επίσημο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι «κόλλησε» κόντρα στην επανακάμψασα στην Primera Division, Oυέσκα.

Τα ματς του Σαββάτου

Από κει που έμεινε πέρσι συνέχισε η Γρανάδα επικράτωντας στο «Λος Κάρμενες» με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο (που είχε δοκάρι με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στο 75').

Οι Ανδαλουσιάνοι που για πρώτη φορά στην ιστορία τους την φετινή σεζόν θα είναι «Ευρωπαίοι» πέτυχαν τα πρώτα γκολ της φετινής La Liga, σε διάστημα 4 λεπτών στην επανάληψη, αφού δίχως νικητή και γκολ έληξε η πρώτη αναμέτρηση της φετινής Primera Division.

Στο «Ιπουρούα», του Έιμπαρ η ομώνυμη τοπική ομάδα κι η Θέλτα έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία στο εναρκτήριο ματς της σεζόν.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, με πρωταγωνιστή, από πλευράς φιλοξενούμενων, τoν, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Εμρέ Μορ, που είχε τις καλύτερες στιγμές των Γαλιθιάνων μέχρι ν' αντικατασταθεί (86'), αλλά δεν του επέτρεψε να σκοράρει ο γκολκίπερ των Βάσκων Ντμίτροβιτς.

Πλήρωσε την απειρία η Κάντιθ στο πρώτο της ματς στην Primera μετά από 16 χρόνια

Εξάλλου στο τρίτο Σαββατιάτικο ματς η επανακάμψασα, μετά από 14 χρόνια, στα «σαλόνια» του Ισπανικού ποδοσφαίρου Κάντιθ ηττήθηκε με 2-0 από την «περπατημένη» Οσασούνα εντός έδρας πληρώνοντας αμυντικά της λάθη.

Το πρoφιλ της 1ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Έιμπαρ – Θέλτα 0-0

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 (49' Ερέρα, 53' Μίγια)

Κάντιθ – Οσασούνα 0-2 (10' Aντριάν Λόπεθ, 80' Ρουμπέν Γκαρθία)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αλαβές- Ρεάλ Μπέτις 0-1 (95' Τέγιο)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1 (40' Μίτσελ Ερέρο - 60' Ρομπέρτο Λόπεθ)

Βιγιρεάλ – Ουέσκα 1-1 (65' πεν. Ζεράρ Μορένο - 42' Μαφέο)

Βαλένθια – Λεβάντε 4-2

12/01/2021: Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη.

Μπαρτσελόνα – Έλτσε ΑΝΑΒΟΛΗ (Δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής)
Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε ΑΝΑΒΟΛΗ (Δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής)