Το Σάββατο η σέντρα στην Ισπανία

Η ισπανική Ομοσπονδία κέρδισε την πρώτη… μάχη με τη La Liga και απαγορεύει αγώνες Δευτέρα και Παρασκευή

Το Σάββατο η σέντρα στην Ισπανία

Αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης του ισπανικού πρωταθλήματος μετά την… πρώτη νίκη της ισπανικής Ομοσπονδίας έναντι της La Liga.

Το ερχόμενο Σάββατο (12/09) αναμένεται τελικά να ξεκινήσει το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, μετά και τη νέα κόντρα που είχε με την Ομοσπονδία, αναφορικά με τη διεξαγωγή αγώνων.

La Liga και Ισπανική Ομοσπονδία διαφωνούν για τον προγραμματισμό των αγωνιστικών του πρωταθλήματος, καθώς η δεύτερη δεν θέλει να διεξάγονται παιχνίδια την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Η διαμάχη αυτή κρατάει εδώ και πολλούς μήνες και την τελική απόφαση θα δώσουν τα δικαστήρια στις 6 Οκτωβρίου, αλλά τώρα η Ομοσπονδία κέρδισε την πρώτη... μάχη.

Έτσι λοιπόν το παιχνίδι που θα άνοιγε την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου ήταν το Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Κατόπιν τούτου, η πρεμιέρα θα γίνει με τον αγώνα της Εΐμπάρ εναντίον της Θέλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την εξέλιξη, μία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος θα ολοκληρώνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, χωρίς να γίνονται ματς Παρασκευή ή Δευτέρα μέχρι να αποφανθεί βέβαια οριστικά η ισπανική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Έιμπαρ-Θέλτα 17:00
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 19:30
Κάντιθ-Οσασούνα 22:00

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Αλαβές-Μπέτις 15:00
Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ 17:00
Βιγιαρεάλ-Ουέσκα 19:30
Βαλένθια-Λεβάντε 22:00

Αναβολή στις αναμετρήσεις:
Μπαρτσελόνα-Έλτσε
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη