Γυρίζουν στα γήπεδα οι Ισπανοί φίλαθλοι με το νέο έτος

Τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα γήπεδα από το νέο έτος θα έχουν οι Ισπανοί φίλαθλοι, εάν έχει τεθεί στη διάθεση του πληθυσμού το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Γυρίζουν στα γήπεδα οι Ισπανοί φίλαθλοι με το νέο έτος

Ελεύθεροι να καθίσουν ξανά στις κερκίδες των γηπέδων της Ισπανίας θα είναι οι φίλαθλοι στους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Αυτό όμως θα γίνει πραγματικότητα μετά τον ερχομό του νέου έτους και υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα έχει εισαχθεί προς χρήση από τον γενικό πληθυσμό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως τόνισε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, το μεσημέρι της Δευτέρας (7/9).

Ο Τέμπας είχε δηλώσει προ καιρού ότι οι αγώνες θα πραγματοποιούνταν παρουσία οπαδών από τον Σεπτέμβριο, ασφαλώς όχι στο 100% της χωρητικότητας των γηπέδων, ανεξάρτητα από την πρόοδο γύρω από το εμβόλιο. Ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου πήγε πίσω τα φιλόδοξα σχέδια για άνοιγμα των γηπέδων στους οπαδούς.

«Για να ξαναδούμε φιλάθλους στα γήπεδα, όπως στο παρελθόν, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμος εμβολιασμός για τον ιό Covid-19 και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να τον έχουμε τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο», τόνισε ο Τέμπας και συμπλήρωσε:

«Σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός από τον Δεκέμβριο, οπότε για εμάς αυτή είναι η ημερομηνία-κλειδί. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα».