Η επόμενη μέρα μετά το «μένω» του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Τελικά, ποιος βγήκε κερδισμένος από την απόφαση του Λιονέλ Μέσι να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο στη Μπαρτσελόνα;

Η επόμενη μέρα μετά το «μένω» του Μέσι στην Μπαρτσελόνα

Το… σίριαλ με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι ολοκληρώθηκε τελικά, με την απόφαση του Αργεντινού επιθετικού να παραμείνει στη Μπαρτσελόνα για ακόμα έναν χρόνο και να μην επιμείνει στην αποχώρησή του από τον σύλλογο της Βαρκελώνης. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, ωστόσο, είναι το ποιος βγήκε τελικά κερδισμένος από την συνέχιση της συνεργασίας των «μπλαουγκράνα» με τον διεθνή άσο.

Οριστικό: Μένει ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα!

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, έμεινε ικανοποιημένος ότι επί των ημερών του ο 33χρονος φορ δεν αποχώρησε τελικά από το ρόστερ της ομάδας. Ενδιαφέρον όμως θα έχει η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Μέσι τη νέα σεζόν. Άλλωστε, όταν ένας παίκτης δεν θέλει να παραμείνει στην ομάδα και είναι αποφασισμένος να φύγει, είναι καλύτερο να τον αφήσεις να αποχωρήσει απ’ ότι να τον πιέσεις να μείνει με το ζόρι.

Ακόμα περισσότερο δε, όταν έχεις επιλέξει να διώξεις από την ομάδα και τον κολλητό του φίλο, τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος σαφέστατα θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο στην ομάδα.

Ίσως θα ήταν καλύτερο αν ο ισχυρός άντρας της «Μπάρτσα» άκουγε τις «φωνές» στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ώστε να διαπραγματευόταν στην πώληση του Μέσι αυτό το καλοκαίρι. Κι όχι με τα 700 εκατομμύρια ευρώ που όριζε η ρήτρα αποδέσμευσής του, αλλά με ένα μικρότερο ποσό, όπως έκανε το 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης με τον 33χρονο τότε Κριστιάνο Ρονάλντο, που τον παραχώρησε στη Γιουβέντους έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ συν άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ με την μορφή μπόνους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν θα έφτανε στα άκρα η υπόθεση με τον Μέσι και ο σύλλογος θα έβαζε στο ταμείο του ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για την απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό του. Αντ’ αυτού, ο Αργεντινός θα μείνει στην ομάδα για έναν ακόμα χρόνο και την επόμενη περίοδο θα μείνει οριστικά ελεύθερος, ενώ παράλληλα θα εισπράξει κι ένα μπόνους… αφοσίωσης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, πέρα από τις υπόλοιπες απολαβές του, όπως ορίζει το συμβόλαιό του.

Όσο για τον ίδιο τον Μέσι; Ο Αργεντινός, βάζοντας και την αγάπη του για την ομάδα θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στις επιτυχίες και τη νέα σεζόν. Ουσιαστικά όμως, θα περιμένει πλέον… το επόμενο καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι κατά το οποίο θα φύγει οριστικά και θα συνεχίσει σε άλλο σύλλογο την καριέρα του, για να βρει αυτό που ψάχνει: «νέους στόχους και νέες προκλήσεις».

Σίγουρα, η ήττα με 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου δεν θα ήταν το καλύτερο φινάλε στην καριέρα του Μέσι με την Μπαρτσελόνα, ενώ θα έχει ενδιαφέρον η νέα περίοδος και το κατά πόσο μπορεί ο σύλλογος θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του.

Το βέβαιο είναι, ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά το ρόστερ τους μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν μία σεζόν καλύτερη από την περσινή και συνάμα να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους μήπως και καταφέρουν το επόμενο καλοκαίρι να αλλάξουν γνώμη στον Αργεντινό για να ανανεώσει στην ομάδα.