Αρτέτα: «Θα μείνει στην Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ»

Αισιόδοξος για την παραμονή του Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην Άρσεναλ παρουσιάστηκε ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα.

Αρτέτα: «Θα μείνει στην Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ»

Την πεποίθησή του ότι ο Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα μείνει στην Άρσεναλ και θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, εξέφρασε ο προπονητής των λονδρέζων, Μίκελ Αρτέτα.

Ο 31χρονος φορ από την Γκαμπόν, που έχει έναν ακόμα χρόνο στο συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες», σκόραρε στη νίκη επί της Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ για το Κομιούνιτι Σιλντ και ο Ισπανός τεχνικός των λονδρέζων είπε σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι:

«Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, που είναι να τον πείσω ότι εδώ είναι το σωστό μέρος για τον ίδιο για να ζήσει στιγμές όπως η σημερινή, με την κατάκτηση του τροπαίου. Είμαι πάρα πολύ θετικός ότι θα μείνει και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να επιτευχθεί μία συμφωνία και προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα θέματα.

Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να τον πείσουμε να μείνει, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο ίδιος και ο ατζέντης του. Δεν ανησυχώ όμως για την υπόθεση του Ομπαμεγιάνγκ. Έχουμε χτίσει μία πάρα πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να την έχουμε για πολύ καιρό ακόμα. Είμαι αισιόδοξος και παράλληλα πολύ χαρούμενος. Βλέπω πως συμπεριφέρεται καθημερινά, αλλά και πόσο δουλεύει στις προπονήσεις. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι».

Όσον αφορά τη μάχη που πρωταθλήματος που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι, ο Αρτέτα είπε: «Ο βαθμολογικός πίνακας έδειξε την περασμένη αγωνιστική περίοδο ότι είμαστε ακόμα πάρα πολύ μακριά από την κορυφή. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε την διαφορά που υπάρχει το συντομότερο δυνατό. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε ακόμα στο παιχνίδι μας».

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 1-1: Οι κανονιέρηδες πήραν το Community Shield στα πέναλτι (vid)