«Eγώ ο Λιονέλ Μέσι ζητώ...» - Τι είναι το burofax που έστειλε ο Αργεντινός στην Μπαρτσελόνα

Ο τρόπος με τον οποίο ο Λιονέλ Μέσι λέει αντίο στην Μπαρτσελόνα - Γιατί επέλεξε αυτή τη μορφή φαξ, το burofax και τι αναφέρει σε αυτό.

«Eγώ ο Λιονέλ Μέσι ζητώ...» - Τι είναι το burofax που έστειλε ο Αργεντινός στην Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι είπε χθες αντίο στην Μπαρτσελόνα με έναν καθ' όλα νόμιμο τρόπο επιλέγοντας μια νομική διαδικασία, αυτή του burofax.

Το burofax είναι μια μέθοδος επιχειρηματικής επικοινωνίας, δημοφιλής στην Ισπανία, που επιτρέπει στους ανθρώπους να στέλνουν ένα ασφαλές έγγραφο που αναγνωρίζεται σε δικαστήριο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιείται το δημόσιο ταχυδρομείο ή ένας συμβολαιογράφος. Στην Ισπανία, χρησιμοποιούν το burofax, το οποίο μπορεί να απαιτεί και ψηφιακή υπογραφή από τον παραλήπτη.

Με αυτό τον σχετικά ψυχρό τρόπο ο Μέσι ενημερώνει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Στο burofax, αναφέρει: «Μέσω του παρόντος εγγράφου, εγώ ο Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι ζητώ να λυθεί το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών που επί του παρόντος έχω με τον διακεκριμένο σύλλογό του, βασισμένος στην ρήτρα αριθμός 24 που μου δίνει αυτό το δικαίωμα.

Εκτιμώ όλες τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική προετοιμασία που μου προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας μου. Μαθήματα που μου επέτρεψαν να θεμελιώσω τόσο το τεχνικό όσο και το ανθρώπινο προφίλ μου. Όμως, για προσωπικούς λόγους ήταν μια δύσκολη απόφαση που ελπίζω ότι θα ληφθεί με τον καλύτερο τρόπο από τη διεύθυνση αυτού του συλλόγου.

Με εκτίμηση».