Τσέφεριν: «Δεν μας ικανοποιεί η απόφαση του CAS για τη Μάντσεστερ Σίτι»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την απόφαση του CAS να ακυρώσει την ποινή αποκλεισμού δύο ετών της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβίαση του FFP.

Τσέφεριν: «Δεν μας ικανοποιεί η απόφαση του CAS για τη Μάντσεστερ Σίτι»

Η απόφαση για διετή αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανατράπηκε από το CAS, ωστόσο ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν ξεκαθάρισε ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Μιλώντας στο Associated Press, ο Τσέφεριν είπε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του CAS. Πρέπει όμως να σεβόμαστε την απόφαση του σώματος που έχουμε συμφωνήσει να είναι η τελευταία λύση στη διαδικασία λήψης αποφάσεών μας».

Υπενθυμίζεται ότι στους «πολίτες» είχε επιβληθεί επίσης πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ για την παρεμπόδιση των ερευνών στους λογαριασμούς τους, αλλά το CAS διέγραψε την τιμωρία του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, επειδή δεν επιβεβαίωσε το πόρισμα της UEFA ότι ο σύλλογος απέκρυψε την πηγή εσόδων άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, από χορηγίες εταιρειών που σχετίζονται με την ιδιοκτησία της.

Αναφερόμενος στο Financial Fair Play, στο οποίο βασίζεται η υπόθεση, ο Τσέφεριν επανέλαβε ότι ο θεσμός «δεν είναι νεκρός, το οικονομικό φερ πλέι ήταν επιτυχές και σε αυτή την περίπτωση, απλώς εδώ υπήρχαν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα, προφανώς καθοριστικά».