Ματαιώνεται το φιλικό Σάλκε-Άρης εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού στη γερμανική ομάδα

Δεν θα γίνει τελικά το φιλικό προετοιμασίας της Σάλκε με τον Άρη στις 28 Αυγούστου, αφού εκδηλώθηκε κρούσμα κορονοϊού στη γερμανική ομάδα, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανακοίνωσή της.

Ματαιώνεται το φιλικό Σάλκε-Άρης εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού στη γερμανική ομάδα

Με ανακοίνωσή της, η Σάλκε ενημέρωσε πως μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επί αυστριακού εδάφους, και έκτοτε τέθηκε σε απομόνωση.

Η Σάλκε είχε προτείνει στον Άρη να δώσουν φιλικό αγώνα στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας στις 28 Αυγούστου, δύο ημέρες δηλαδή μετά την επιστροφή της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τα 3-5 Πηγάδια, όπου ακολουθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο φιλικός αγώνας Σάλκε-Άρης στο Ίνσμπρουκ θα ματαιωθεί.

Στη γερμανική ομάδα διερευνώνται όλες οι επαφές που είχε το μέλος της ομάδας που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Ο γιατρός της Σάλκε, δόκτωρ Πάτρικ Ίνγκελφινγκερ, επικοινώνησε με τις υγειονομικές αρχές της Αυστρίας καθώς και με άλλους αρμόδιους φορείς για να συζητήσουν και να λάβουν περαιτέρω μέτρα. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση των «βασιλικών μπλε» της Bundesliga «η Σάλκε θα υποβάλει σε νέα τεστ όλα τα μέλη της για να αποκλείσει την εξάπλωση του ιού».

Επιπλέον, η Σάλκε ανακοίνωσε πως ματαιώθηκε η φιλική αναμέτρηση με τους Βούρτσμπουργκερ Κίκερς, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Δευτέρα 24 Αυγούστου).

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σάλκε Γιόχαν Σνάιντερ δήλωσε: «Θα εφαρμόσουμε όλες τις υποδείξεις των αρχών. Η υγεία και η ασφάλεια των μελών της ομάδας μας αποτελούν προτεραιότητά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ