Χάρι Μαγκουάιρ: Ελεύθερος ο αρχηγός της Μάντσεστερ- Την Τρίτη (25/08) η δίκη του (vid)

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ κατά την απολογία του στον εισαγγελέα της Σύρου αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιαιοπραγία και δωροδοκία. Την Τρίτη (25/08) η δίκη του.

Χάρι Μαγκουάιρ: Ελεύθερος ο αρχηγός της Μάντσεστερ- Την Τρίτη (25/08) η δίκη του (vid)

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χάρι Μαγκουάιρ στον εισαγγελέα της Σύρου για την βιαιοπραγία σε αστυνομικούς της Μυκόνου, ύστερα από διαπληκτισμό που είχε με ομοεθνείς του, αλλά και για την κατηγορία της δωροδοκίας στους αστυνομικούς, ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός και η παρέα του.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει και τις βρετανικές αρχές, ζήτησε αναβολή, ενώ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Κατά την έξοδό του από τον εισαγγελέα της Σύρου δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση στους παριστάμενους δημοσιογράφους.

Ο Μαγκουάιρ, που πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου, αλλά ζήτησε αναβολή και η δίκη του καθορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη ( 25/08). Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι και εφόσον έχουν διορίσει συνηγόρους μπορούν να επιστρέψουν στην Αγγλία.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού, μετά το περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη στην Μύκονο.

Προς υπεράσπισή του βρίσκονται δύο νομικοί από την Αγγλία, αλλά και τρεις Έλληνες δικηγόροι.

Μαγκουάιρ: Έφτασε στον εισαγγελέα της Σύρου ο αρχηγός της Μάντσεστερ για απολογία (vid)

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Μαγκουάιρ ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με ομοεθνείς του στη Μύκονο, που υποστήριζαν άλλη ομάδα στο "νησί" και μπλέχτηκε στον καυγά όταν κάποιον κτύπησε την αδερφή του στο χέρι με αντικείμενο.

Όταν έφτασαν οι Αστυνομικοί να επιβάλλουν τη τάξη τους επιτέθηκαν.

Συνελήφθησαν αλλά συνέχισαν την επιθετική στάση και στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου και όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν, προσπάθησαν να εξαγοράσουν και να χρηματίσουν τους αστυνομικούς για να αφεθούν ελεύθεροι.