Αντρέα Πίρλο: Στον δρόμο που χάραξαν Κλοπ, Ζιντάν, Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Κόντε, Κρόιφ και Σιμεόνε

Η Γιουβέντους αποφάσισε να δώσει τα "κλειδιά" της τεχνικής ηγεσίας στον Αντρέα Πίρλο και με αφορμή την παραπάνω κίνηση της διοίκησης της ιταλικής ομάδας, το fosonline.gr θυμάται μεγάλους ποδοσφαιριστές που στο μέλλον ανέλαβαν τον πάγκο των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκαν. 

Αντρέα Πίρλο: Στον δρόμο που χάραξαν Κλοπ, Ζιντάν, Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Κόντε, Κρόιφ και Σιμεόνε

Η εποχή του Αντρέα Πίρλο λοιπόν στην Γιουβέντους ξεκίνησε. Ο Ιταλός άλλοτε μέσος των "μπιανκονέρι" που κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί επίσης σε Ίντερ και Μίλαν, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "μπιανκονέρι" αντικαθιστώτας τον Μαουρίσιο Σάρι ο οποίος ουσιστικά... πλήρωσε το μάρμαρο για την εικόνα της Γιούβε στα τελευταία παιχνίδια, αλλά κυρίως τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League από την Λιόν.

Γιουβέντους: Πίρλο… ο νέος προπονητής! (pic)

Με αφορμή την απόφαση των ιθυνόντων της "Γηραιάς Κυρίας" να παραδώσει τα "κλειδιά" στον Ιταλό "μαέστρο" -ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα από το 2011 μέχρι το 2015 και είναι έτοιμος για την πρώτη εμπειρία και μεγάλη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας-, το fosonline.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται ανάλογες περιπτώσεις. Μεγάλους ποδοσφαιριστές δηλαδή όπου μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία των ομάδων στις οποίες πρωταγωνίστησαν.

Ζινεντίν Ζιντάν - Ρεάλ Μαδρίτης

Η αναδρομή ξεκινάει με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο "Ζιζού" αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και πλέον έμελε να γίνει και ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον πλανήτη. Ο Γάλλος κόουτς, μεγαλούργησε με την Ρεάλ Μαδρίτης ως ποδοσφαιριστής από το 2001 μέχρι το 2006, ενώ και ως ο τεχνικός της έχει αφήσει το δικό του στίγμα, καθώς με τους Μαδριλένους έχει κατακτήσει 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας και 1 Κύπελλο.

Πεπ Γκουαρντιόλα - Μπαρτσελόνα

Ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρντιόλα έχει διαγράψει την δική του ξεχωριστή πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός που φόρεσε τα "μπλαουγκράνα" για περίπου 11 χρόνια, ανέλαβε την Μπάρτσα το 2008 και μέχρι το 2012 κατάφερε να κατακτήσει τα... πάντα! Μάλιστα, θεωρήθηκε για πολλούς πως με τον Πεπ στον πάγκο της, η Μπαρτσελόνα απέδωσε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο και θέαμα στην ιστορία της.

Γιούργκεν Κλοπ - Μάιντζ

Και ήρθε η ώρα του μεγάλου Γιούργκεν Κλοπ. Του Γερμανού κόουτς που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της Λίβερπουλ και να την οδηγήσει μετά από 30 ολόκληρα χρόνια στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο προπονητής της Λίβερπουλ που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους -αν όχι ο κορυφαίος- του... είδους του, εχει γράψει την δική του ιστορία με την γερμανική Μάιντς. Αγωνίστηκε με τα χρώματα της από το 1990 μέχρι το 2001, ενώ μόλις αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους, ανέλαβε απευθείας την τεχνική ηγεσία του γερμανικού συλλόγου. Με τον Κλοπ στον πάγκο της η Μάιντς, τη σεζόν 2003-04 κατάφερε να προβιβαστεί στην Μπούντεσλιγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Γιόχαν Κρόιφ - Άγιαξ - Μπαρτσελόνα

Τα λόγια για τον σπουδαίο Γιόχαν Κρόιφ είναι περιττά. Ο ξακουστός "Ιπτάμενος Ολλανδός" αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που... κλώτσησαν την στρογγυλή θεά ενώ και ως προπονητής κατάφερε να γράψει ιστορία, κυρίως με την Μπάρτσα με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών και της οποίας φόρεσε τη φανέλα ως ποδοσφαιριστής από το 1973 έως το 1978. Πριν τους Καταλανούς, βρισκόταν στον πάγκο του Άγιαξ. Με τον "Αίαντα" -στον οποίο αγωνίστηκε από το 1964 μέχρι το 1973- ο Κρόιφ πανηγύρισε ως προπονητής 1 Κύπελλο Κυπελλούχων.

Αντόνιο Κόντε - Γιουβέντους

Ο Αντόνιο Κόντε κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με την Γιουβέντους τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Ο 51χρονος Ιταλός κόουτς της Ίντερ, φόρεσε τα "μπιανκονέρι" από το 1991 μέχρι και το 2004 όποτε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και με την ομάδα του Τορίνο κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής, 5 πρωταθλήματος Ιταλίας, 1 Κόπα Ιτάλια, 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 ΟΥΕΦΑ και 1 Ιντερτότο. Ενώ ως προπονητής της "Γηραιάς Κυρίας" ο Κόντε το διάστημα 2011-2014 κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας. Είναι βέβαιο, πως ο Αντρέα Πίρλο, θα ήθελε να βαδίσει στα χνάρια του...

Κάρλο Αντσελότι - Μίλαν

Σειρά παίρνει ο Κάρλο Αντσελότι. Ο 61χρονος Ιταλός προπονητής αγωνίστηκε για έξι χρόνια (1987-1992) με τα χρώματα της Μίλαν με την οποία πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και 2 Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά την προπονητική του καριέρα, ο "Καρλίτο" ανέλαβε τις τύχες των "ροσονέρι" το 2001 και παρέμεινε στον πάγκο τους έως το 2009. Με την ιταλική ομάδα ως προπονητής ο Αντσελότι κατέκτησε 1 Κύπελλο Ιταλίας, 1 πρωτάθλημα, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 2 Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντιέγκο Σιμεόνε - Ατλέτικο Μαδρίτης

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη και φημίζεται για τις εκρηκτικές του αντιδράσεις και το πάθος του για αυτό που κάνει και το ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Σιμεόνε ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανός κόουτς είχε δύο θητείες στους "ροχιμπλάνκος" (1994-1997 και 2003-2005) ως ποδοσφαιριστής όπου κατάφερε να κατακτήσει 1 πρωτάθημα και 1 Κόπα Ντελ Ρέι. Από το 2011 και έκτοτε βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Ατλέτικο, οδηγώντας της ως τώρα στην κατάκτηση 1 πρωταθλήματος, 1 Κόπα Ντελ Ρέι, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Γιουρόπα Λιγκ και 1 ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.