Λα Κορούνια: Υπάρχει και φιλότιμο !

Η ήδη υποβιβασμένη στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, Λα Κορούνια, κέρδισε την Φουενλαμπράδα και της έφραξε τον δρόμο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν

Λα Κορούνια: Υπάρχει και φιλότιμο !

Ο πιο πολυσυζητημένος αγώνας στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος ήταν αυτός ανάμεσα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και την Φουενλαμπράδα. Ματς που αρχικά αναβλήθηκε λόγω πληθώρας κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις των φιλοξενούμενων.

Έπειτα από την προβλεπόμενη καραντίνα δύο εβδομάδων, άναψε το πράσινο φως για να γίνει το ματς ανάμεσα στην Λα Κορούνια που είχε ήδη υποβιβαστεί έπειτα από τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής, και την Φουενλαμπράδα που της αρκούσε η ισοπαλία για να μπει στη ζώνη των πλέι οφ ανόδου για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Άπαντες περίμεναν πως η απογοητευμένη και με το αποψιλωμένο ρόστερ Λα Κορούνια δεν θα πρόβαλλε αντίσταση, οι στοιχηματικές αποδόσεις του διπλού δεν παρέπεμπαν σε Φουενλαμπράδα αλλά σε… Μπαρτσελόνα, ενώ και το σκορ μέχρι το 75’ ήταν 0-1. Και όμως, η Λα Κορούνια το χτυπούσε εξαρχής το ματς με όλες τις δυνάμεις της, οι ευκαιρίες ήταν υπερτριπλάσιες και εν τέλει το παιχνίδι γύρισε στο τελευταίο τέταρτο, με το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων (2-1) να έρχεται με πέναλτι στο 94’ !

Γκολ και λήξη, με τους παίκτες της Φουενλαμπράδα να πέφτουν στο χορτάρι απογοητευμένοι και αυτούς της Λα Κορούνια να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου. Και όλους τους λάτρεις του υγιούς και ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου να σιγοψιθυρίζουν τους στίχους του Μανού Τσάο: Me gusta Λα Κορούνια !