Τζέιμι Βάρντι: Το γηραιότερο «πρώτο κανόνι» στην ιστορία της Premier League (pic)

Ο Τζέιμι Βάρντι σημείωσε 23 τέρματα την εφετινή σεζόν στην Premier League και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Σε ηλικία 33 ετών και 198 ημερών ο Άγγλος στράικερ της Λέστερ έγινε ο γηραιότερος που το καταφέρνει. 

Τζέιμι Βάρντι: Το γηραιότερο «πρώτο κανόνι» στην ιστορία της Premier League (pic)

Παρότι η Λέστερ ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική της Premier League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Champions League, μπορεί να περηφανεύεται για το πρωτοπαλίκαρο της. Τον Τζέιμι Βάρντι.

Οι Ομπαμεγιάνγκ (2), Ινγκς και Στέρλινγκ βρήκαν δίχτυα αλλά κανείς δεν μπόρεσε να πιάσει τον Άγγλο επιθετικό που με τα 23 γκολ του στη σεζόν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μάλιστα σε ηλικία 33 ετών και 198 ημερών έγινε ο γηραιότερος που το καταφέρνει σε επίπεδο Premier, ξεπερνώντας το επίτευγμα του Ντιντιέ Ντρογκμπά (32 ετών) από το 2009-'10. Το εκπληκτικό με τον Βάρντι είναι ότι έχει υπάρξει πρώτος σκόρερ και στην Conference (33 γκολ), κάτι που συνέβη το 2011-'12 και τώρα έφτασε στην κορυφή στο ανώτατο επίπεδο.

Τη χρονιά του τίτλου της Λέστερ (2014-'15), είχε σκοράρει 24 φορές, αλλά τον είχε ξεπεράσει για ένα ο Χάρι Κέιν. Κανείς άλλος Άγγλος εκτός των δυο τους, δεν έχει βγει πρώτος σκόρερ στην Premier League από το 2000.