Παρί Σεν Ζερμέν - Σεντ Ετιέν 1-0: Κυρίαρχος και νταμπλούχος η Παρί (vid)

Με γκολ του Νεϊμάρ, η Παρί νίκησε τη Σεντ Ετιέν και πήρε για 13η φορά το Κύπελλο Γαλλίας - Σοβαρός τραυματισμός του Κιλιάν Μπαπέ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Σεντ Ετιέν 1-0: Κυρίαρχος και νταμπλούχος η Παρί (vid)

Ούτε το lockdown των 136 ημερών στο γαλλικό ποδόσφαιρο -ελέω της πανδημίας του κορονοϊού- στάθηκε αρκετό, για να «φρενάρει» την απόλυτη κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Οι «πρωτευουσιάνοι» νίκησαν με 1-0 τη Σεντ Ετιέν στον τελικό του γαλλικού Κυπέλλου, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στα γαλλικά γήπεδα και πανηγύρισαν το νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Αυτό ήταν το 13ο Κύπελλο Γαλλίας για την Παρί (σε σύνολο 18 τελικών), που βάζει... πλώρη πλέον και για άλλους τίτλους, δεδομένου ότι την 31η Ιουλίου ακολουθεί ο τελικός του γαλλικού Λιγκ Καπ, κόντρα στην Λιόν, ενώ στις 12 Αυγούστου, η ομάδα του Τόμας Τούχελ θα μπει (και) στη «μάχη» του Final-8 του Champions League στην Πορτογαλία, αντιμετωπίζοντας στα προημιτελικά την Αταλάντα.

Το μοναδικό γεγονός που επισκίασε την κατάκτηση του τροπαίου των Παριζιάνων, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Κιλιάν Μπαπέ στο δεξιό αστράγαλο (η σοβαρότητά του θα ξεκαθαρίσει το Σάββατο 25/7), έπειτα από το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Λοΐκ Περίν στο 25ο λεπτό. Με τον αρχηγό της Σεντ Ετιέν να παίρνει μετά από λίγο το δρόμο προς τα αποδυτήρια, έχοντας αντικρίσει την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Ντελαρουέ, έπειτα από χρήση του VAR.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η Παρί έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, χάρις σε ένα γκολ του Νεϊμάρ στο 14’, ο οποίος ακολούθησε τη φάση μετά το ξεπέταγμα του Μπαπέ και το πλασέ του Γάλλου σούπερ σταρ, που απέκρουσε αρχικά ο Μουλέν, κάνοντας από κοντά το 1-0.

Στις εξέδρες του -χωρητικότητας 81.000 θεατών- «Σταντ ντε Φρανς», βρέθηκαν (με αποστάσεις ο ένας από τον άλλο) συνολικά 5.000 φίλαθλοι των δύο ομάδων, καθότι η γαλλική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για διεξαγωγή του τελικού, με μικρή παρουσία οπαδών.

Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πριν από τη σέντρα χαιρέτισε και μίλησε προς τους ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων.