Ο Γκερέρο, η σωτηρία της Λεγανές και τα 2 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν στον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος που η Λεγανές του Μιγκέλ Γκερέρο και Δημήτρη Σιόβα θα διεκδικήσει την παραμονή της.

Ο Γκερέρο, η σωτηρία της Λεγανές και τα 2 εκατ. ευρώ του Ολυμπιακού

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Λεγανές με τη Μπιλμπάο και την οδήγησε στη νίκη. Μία νίκη που φέρνει την ομάδα της Μαδρίτης κοντά στην παραμονή της. Συγκεκριμένα την τελευταία αγωνιστική η Λεγανές θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Θέλτα του Όσκαρ Γκαρθία θα παίζει εκτός έδρας κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Εσπανιόλ.

Το θέμα σε αυτή την ιστορία είναι πως και ο Ολυμπιακός θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στη "μάχη" παραμονής που θα γίνει την Κυριακή. Αν και στον Πειραιά εκείνη τη στιγμή θα γιορτάζουν την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος δεν θα τους αφήνει αδιάφορους το γεγονός πως η Λεγανές θα παίζει την παραμονή της.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει με τον Γκερέρο, ο οποίος είναι δανεικός στη Λεγανές. Αν πράγματι καταφέρει και μείνει στην Primera Division τότε η ομάδα της Μαδρίτης θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς και θα τον κρατήσει στο ρόστερ της. Μία οψιόν που είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και για τον Ολυμπιακό είναι μία πολύ θετική εξέλιξη αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γκερέρο θα επιστρέψει και αυτός στον Ρέντη και θα είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής με αρκετά υψηλό συμβόλαιο (800.000) που θα ανήκει στην ομάδα και αναζητείται λύση.

Όσον αφορά στο Δημήτρη Σιόβα και επειδή αρκετά σενάρια έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν ακόμη κι αν μείνει η Λεγανές στην κατηγορία δύσκολα θα μείνει εκείνος στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Δύσκολα ακόμη θα μπει και στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση. Ο Σιόβας αρέσει σε ισπανικούς συλλόγους και δεν αποκλείεται απλά να μετακομίσει σε άλλη πόλη.