Ο αγώνας δρόμου της Γουλβς πριν τον Ολυμπιακό

Η Γουλβς καλείται να δώσει τρεις «τελικούς» σε διάστημα 11 ημερών στην Αγγλία, χωρίς κανένα περιθώριο χαλάρωσης, που ενδεχομένως να παίξουν καθοριστικό ρόλο ενόψει και του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Ο αγώνας δρόμου της Γουλβς πριν τον Ολυμπιακό

Τι κι αν μας χωρίζουν περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γουλβς στο «Μολινό», που θα κρίνει ποια ομάδα εκ των δύο θα πάρει τελικά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Στο «στρατόπεδο» των «λύκων» κάθε άλλο παρά σκέπτονται ακόμα το ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του προπονητή Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ενόψει του αγώνα (15/7) με την Μπέρνλι για το πρωτάθλημα: «Το μέλλον είναι εκεί, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε στο παρόν. Στο μυαλό μου έχουμε πρώτα τα τρία παιχνίδια στην Premier League και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό».

Η Γουλβς έχει μπροστά της τρεις κρίσιμους «τελικούς» στην Premier League και αυτό είναι που την απασχολεί τούτη την ώρα. Γιατί στόχος της πλέον δεν είναι μόνο να προχωρήσει στο φετινό Europa League, αλλά και η εξασφάλιση μιας θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το γεγονός δε, ότι βρίσκεται στο -4 από την Λέστερ, σαφέστατα της επιτρέπει να διατηρεί σοβαρές ελπίδες για το «σεντόνι».

Οι «λύκοι» καλούνται όλο αυτό το διάστημα μέχρι και το τέλος του μηνός να μην χαλαρώσουν στιγμή ώστε να παραμείνουν στο κυνήγι του Champions League και ταυτόχρονα να καταθέσουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο χορτάρι με την προοπτική να πανηγυρίσουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Βέβαια, μέσα σ’ αυτή την υπερπροσπάθεια που θα κληθούν να κάνουν μεγαλώνει και η κούραση των παικτών, ενώ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος τραυματισμού, όπως έγινε πρόσφατα με την περίπτωση του Αντάμα Τραορέ, ο οποίος έβγαλε για τέταρτη φορά φέτος τον ώμο του (σ. συνεχίζει να παίζει παρά τους πόνους), αλλά και με τον Πέδρο Νέτο.

Το γεγονός λοιπόν ότι η Γουλβς θα πρέπει σε κάθε ματς στο πρωτάθλημα να παίζει στο… κόκκινο, ενδεχομένως να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Ολυμπιακό όταν οι δύο ομάδες συναντηθούν στο «Μολινό» για την ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα επηρεαστεί τελικά η Γουλβς από αυτά τα τελευταία μέτρα που καλείται να «τρέξει» στον «μαραθώνιο» της Premier League.

Πρώτος τελικός για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο πρωτάθλημα είναι αυτός με αντίπαλο Μπέρνλι (15/7), ενώ ακολουθεί αυτός με την Κρίσταλ Πάλας (20/7) και φυσικά με την Τσέλσι στο Λονδίνο (26/7) στην τελευταία αγωνιστική.