Το CAS δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι – Παίζει στο Champions League τη νέα αγωνιστική περίοδο

Πανηγυρισμοί στο Μάντσεστερ με τη Σίτι να δικαιώνεται στο CAS όπου και είχε προσφύγει για να αρθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός δύο ετών που είχε επιβληθεί από την UEFA. Μειώθηκε και το πρόστιμο.

Το CAS δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι – Παίζει στο Champions League τη νέα αγωνιστική περίοδο

Πανηγυρισμοί στο Μάντσεστερ με τη Σίτι να δικαιώνεται στο CAS όπου και είχε προσφύγει για να αρθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός δύο ετών που είχε επιβληθεί από την UEFA.

Να σημειώσουμε πως το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας μειώθηκε στα 10.000.000 από 30.000.000 ευρώ!

Το βασικό είναι βέβαια πως το CAS δικαίωσε τους «πολίτες», αναίρεσε την τιμωρία δύο ετών που είχε επιβάλλει η UEFA για παραβίαση του FFP και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα μπορέσει να λάβει μέρος κανονικά στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο η UEFA είχε τιμωρήσει με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των κανόνων του FFP.

Οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP.

«Μετά την ακρόαση που έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2020 το CFCB με πρόεδρο τον Ζοζέ ντα Κούνια Ροντρίγκες ενημέρωσε τη Μάντσεστερ Σίτι για την τελική απόφαση.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δεν συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας. Το CFBF επέβαλε πειθαρχικά μέτρα στη Μάντσεστερ Σίτι, διευκρινίζοντας ότι θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε διοργανώσεις συλλόγων της UEFA κατά τις επόμενες δύο σεζόν (δηλαδή τις σεζόν 2020/21 και 2021/22) και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ", ανέφερε τότε η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.