Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Μας έδωσε σπίθα ο Ποντένσε…»

Ο προπονητής της Γουλβς Νούνο Εσπίριτο Σάντο έπλεξε το εγκώμιο του Ντανιέλ Ποντένσε για την εμφάνιση στη νίκη (3-0) των «λύκων» επί της Έβερτον για την Premier League.

Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Μας έδωσε σπίθα ο Ποντένσε…»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ντανιέλ Ποντένσε στη νίκη με 3-0 επί της Έβερτον στο «Μολινό» παρουσιάστηκε ο προπονητής της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο 46χρονος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του πρώην άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος κέρδισε ένα πέναλτι, είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να πετύχει και το πρώτου του γκολ στην Premier League.

«Μας έδωσε σπίθα. Έχει ταλέντο και ποιότητα, νομίζω ότι προετοίμαζε τον εαυτό του για αυτή τη στιγμή. Τα πήγε καλά σήμερα, υπήρχαν φορές που δεν υπήρχε συνεννόηση με τους συμπαίκτες του, αλλά νομίζω ότι με τον καιρό θα βελτιώσει κάποια πράγματα. Όλοι ξέρουν ότι ήρθε αργά στην ομάδα (σ.σ. τον περασμένο Γενάρη), αλλά έχει τις ευκαιρίες του. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τους παίκτες που έχουμε στην διάθεσή μας τις κατάλληλες στιγμές, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα. Αυτό είναι και το μήνυμά μας για όλους τους παίκτες στην ομάδα», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: «Ξέρω ότι κάποιες φορές οι ποδοσφαιριστές δυσανασχετούν και δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις μας. Αλλά προσπαθούμε να τους δώσουμε κίνητρο γιατί θα πάρουν την ευκαιρία τους. Το θέμα είναι πόσο έτοιμος είναι κάθε παίκτης να βοηθήσει την ομάδα όταν του ζητείται να αγωνιστεί. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και πρέπει να πάρουμε το καλύτερο από όλους μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν.

Έχουμε τον Ποντένσε, τον Ντιόγκο (Ζότα), τον Αντάμα (Τραορέ) που είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Αυτό που αλλάζει ένα ματς είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών. Σήμερα ο Ποντένσε και ο Πέδρο Νέτο θα πήγαν πάρα πολύ καλά και καταφέραμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Έβερτον. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Δημιουργήσαμε αρκετές επιθετικές προσπάθειες, αλλά την ίδια στιγμή δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις από την αντίπαλό μας που έχει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για τις πληροφορίες που τον θέλουν να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Γουλβς για δύο ακόμα χρόνια, απάντησε: «Το διάβασα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Έχω ήδη συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο».