Μπέτις: Νέος προπονητής ο Πελεγκρίνι για 3 χρόνια (pic &vid)

Η Μπέτις ανακοίνωσε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας για τα επόμενα 3 χρόνια

Μπέτις: Νέος προπονητής ο Πελεγκρίνι για 3 χρόνια (pic &vid)

Νέος προπονητής της Μπέτις θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, επισημοποιώντας την εδώ και μέρες γνωστή συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο 67χρονος Χιλιανός τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο της Σεβίλης και επιστρέφει μετά από επτά χρόνια στην Ισπανία, όπου εργάστηκε επί μία δεκαετία (2004-13).

Ο Πελεγκρίνι, ο οποίος είχε καταγράψει σημαντική προπονητική πορεία στη Νότια Αμερική, κατακτώντας τρόπαια στην Αργεντινή (Σαν Λορέντσο και Ρίβερ Πλέιτ), στη Χιλή (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα) και στον Ισημερινό (LDU Κίτο), πέρασε τον Ατλαντικό το 2004 για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ.

Έμεινε εκεί πέντε χρόνια, οδηγώντας το «κίτρινο υποβρύχιο» ως τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (2008) και τα ημιτελικά του Champions League (2006). Ακολούθησε μία σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, που υπό τις οδηγίες του πέτυχε ρεκόρ συγκομιδής πόντων στη La Liga (96), αλλά έχασε το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από το 2010 ως το 2013 ο Χιλιανός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Μάλαγα και εν συνεχεία μετακόμισε στην Αγγλία για τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2014) και δύο Λιγκ Καπ (2014, 2016). Μετά τη λήξη του συμβολαίου του οι «σίτιζενς» στράφηκαν στον Γκουαρντιόλα και ο Πελεγκρίνι έφυγε για την Κίνα, όπου ανέλαβε τη Χεμπέι Φόρτσιουν. Επέστρεψε στην Αγγλία το καλοκαίρι του 2018 για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

✍??

Δημοσιεύτηκε από Real Betis Balompié στις Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020