Premier League: Ρεκόρ ο Ντε Χέα, «τρένο» η Μάντσεστερ (αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights)

Για την 34η αγωνιστική της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε εκτός έδρας 3-0 την Άστον Βίλα. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία.

Premier League: Ρεκόρ ο Ντε Χέα, «τρένο» η Μάντσεστερ (αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-0 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και κράτησε επαφή με την 4αδα. Αντίθετα η Βίλα βυθίστηκε και άλλο στο τέλμα.

Σε ένα ματς που ο Ντε Χέα ξεπέρασε τον Σμάιχελ σε συμμετοχές η Γιουνάιτεντ είχε εύκολο έργο από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Φερνάντες.

Ακολούθησαν άλλα δυο γκολ από τους Γκρίνγουντ (το 16ο φετινό) και Πογκμπά που άνοιξε λογαριασμό στη σεζόν για να κάνουν επιβλητική τη νίκη για την ομάδα του Σόλσκιερ.

Δίχως νικητή έληξαν τα δυο πρώτα ματς της Πέμπτης: Μπόρνμουθ-Τότεναμ 0-0 και Έβερτον-Σαουθάμπτον 1-1. Η Σαουθάμπτον έχασε πέναλτι με τον Γουόρντ Πρόουζ στο 28΄ ενώ την Τότεναμ έσωσε ο Γιορίς που απέκρουσε το πλασέ του Χάρι Γουΐλσον σε μοναδικό τετ α τετ στο στο 96΄.

Την 30η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League σημείωσε η Λίβερπουλ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας νίκησαν με 3-1 εκτός έδρας τη Μπράιτον. Στα υπόλοιπα ματς, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Νιουκάστλ με 5-0, ενώ η Σέφιλντ νίκησε δύσκολα στο τέλος τη Γουλβς (1-0). Παράλληλα, η Μπέρνλι πήρε "διπλό" (0-1) στην έδρα της Γουέστ Χαμ.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας «απέδρασε» από το Λονδίνο η Λέστερ στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ για την 34η αγωνιστική της Premier League. Οι «κανονιέρηδες» είχαν προηγηθεί στο παιχνίδι στο 21’ με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έγινε μάλιστα μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής των λονδρέζων που πέτυχε πάνω από 20 γκολ στο πρωτάθλημα σε δύο συνεχόμενες χρονιές. Ο πρώτος ήταν ο θρύλος του συλλόγου Τιερί Ανρί που είχε 20+ γκολ για πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 2001 ως το 2006.

Στην συνέχεια του ματς όμως, οι λονδρέζοι έμειναν με δέκα παίκτες στο στο 75’ λόγω αποβολής του Ν'Κέτια και η Λέστερ έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 84’ με τον Τζέιμι Βάρντι. Ο τελευταίος έφτασε τα 22 γκολ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος.

Ένα τεράστιο βήμα έκανε η Τσέλσι στη «μάχη» για την κατάκτηση μιας θέσης στην Premier League που οδηγεί στα μεγάλα «σαλόνια» του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «μπλε» έφυγαν με το τρίποντο από το «Σέλχαρστ Παρκ» επικρατώντας 3-2 της Κρίσταλ Πάλας και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προηγήθηκε 0-2 νωρίς στο παιχνίδι με τα τέρματα των Ζιρού (6’) και Πούλισιτς (27’) και παρότι οι «αετοί» μείωσαν στο 34’ με τον Ζαχά, ο Τάμι Έιμπραχαμ έδωσε στο 71’ εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στην Τσέλσι γράφοντας το 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε μόλις έναν λεπτό αργότερα (72') ο Μπεντέκε μειώνοντας για την Πάλας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ για το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα των «αετών» από τον Απρίλη του 2018, ήτοι πριν από 801 ημέρες!

Πέραν αυτών, σπουδαία νίκη πανηγύρισε στην έδρα της η Γουότφορντ επί της Νόριτς με 2-1 που της επέτρεψε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού . Τα «καναρίνια» της Νόριτς, που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και οδεύουν ολοταχώς προς τον υποβιβασμό, προηγήθηκαν με τον Μπουεντιά μόλις στο 4’. Στην συνέχεια όμως, η Γουότφορντ πέτυχε την ανατροπή με τους Ντόουσον (10’) και Γουέλμπεκ (56’), με τον τελευταίο μάλιστα να πετυχαίνει εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 7/7

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 2-3
(34' Ζαχά, 72' Μπεντέκε - 6' Ζιρού, 27' Πούλισιτς, 71' Έιμπραχαμ)

Γουότφορντ - Νόριτς 2-1
(10' Ντόουσον, 55' Γουέλμπεκ - 4' Μπουεντιά)

Άρσεναλ - Λέστερ 1-1

(21' Ομπαμεγιάνγκ - 84' Βάρντι)

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7

Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ 5-0

(10' Ζεζούς, 21' Μαχρέζ, 58' αυτ. Φερνάντες, 65' Νταβίντ Σίλβα, 90+1' Στέρλινγκ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 1-0

(90+3' Ίγκαν)

Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι 0-1

(38' Ροντρίγκεζ)

Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-3

(Σαλάχ 6'-76', Χέντερσον 8' - Τροσάρ 45')

ΠΕΜΠΤΗ 9/7

Μπόρνμουθ - Τότεναμ 0-0

Έβερτον - Σαουθάμπτον 1-1

(43΄Ριτσάρλισον - 31' Ινγκς)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

(27 πεν Φερνάντες, 45+5΄Γκρίνγουντ, 58΄Πογκμπά)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ