Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Αρνητικός στον κορονοϊό ο Ποντένσε, μπορεί να ξεκινήσει βασικός»

Ο προπονητής της Γουλβς, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ντανιέλ Ποντένσε και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο αυριανό (8/7) παιχνίδι με αντίπαλο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Premier League.

Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Αρνητικός στον κορονοϊό ο Ποντένσε, μπορεί να ξεκινήσει βασικός»

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Ντανιέλ Ποντένσε στο βασικό σχήμα της Γουλβς στο αυριανό (8/7) παιχνίδι των «λύκων» με αντίπαλο την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο «Μπράμαλ Λέιν», για την 34η αγωνιστική της Premier League. Ο Πορτογάλος πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην πατρίδα του και μόλις επέστρεψε στην Αγγλία μπήκε σε καραντίνα, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω κορονοϊού.

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του ποδοσφαιριστή στον κορονοϊό ήταν αρνητικά και πλέον είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να αγωνιστεί κανονικά στο αυριανό παιχνίδι, αλλά να ξεκινήσει και στο αρχικό σχήμα.

«Ο Νέτο τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Κατάφερε να ολοκληρώσει τελικά το ματς, αλλά πονούσε. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι αύριο, αλλά οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι μοιρασμένες. Μετά απ’ ότι έγινε ο Ποντένσε είναι έτοιμος να μας ενισχύσει και να μας δώσει περισσότερες επιλογές. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι έτοιμος ο Πέδρο Νέτο και έτσι ο Ποντένσε μπορεί να ξεκινήσει βασικός.

Με τον Ποντένσε κάναμε αυτό που έπρεπε. Από την στιγμή που επέστρεψε, πήγε στο σπίτι του και έμεινε εκεί. Εν συνεχεία υποβλήθηκε δύο φορές σε εξετάσεις (σ.σ. για τον κορονοϊό) και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Έτσι, πλέον μπορεί να μας ενισχύσει. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που επιτρέπει μια τέτοια κατάσταση. Το διάστημα που βρισκόταν σπίτι του και δεν συμμετείχε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα ελπίζουμε ότι δεν θα τον επηρεάσει. Είναι πολύ σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε να έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα στο προηγούμενο παιχνίδι μας δεν πήγαν καλά όπως θα θέλαμε, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε αύριο τα πάμε καλύτερα κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Φυσικά, μας πονάει όταν δεν παίρνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε και να τα πάμε καλύτερα. Αυτό είναι που έχουμε στο μυαλό μας. Να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Τέλος, ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ρωτήθηκε και για τις φήμες που θέλουν τον Μεξικανό επιθετικό Ραούλ Χιμένες να αποχωρεί από τον σύλλογο το καλοκαίρι για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρόσφατα ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Μεξικό, Χεράρδο Μαρτίνο, ανέφερε πως ο Χιμένεθ θα ήταν καλύτερο να μετακομίσει στη Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν.

Για την όλη υπόθεση ο προπονητής της Γουλβς είπε: «Δεν ασχολούμαστε με αυτά. Έχουμε μία διοργάνωση και ένα παιχνίδι να παίξουμε. Δεν είναι η στιγμή να σκεφτούμε τίποτε άλλο. Είμαι σίγουρος ότι ο Ραούλ είναι 100% συγκεντρωμένος σε αυτά που έχει να κάνει στην Γουλβς. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Εξαρτάται από εσένα αν θα δώσεις προσοχή σ’ αυτά ή όχι. Θαυμάζω τον Μαρτίνο, είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά ειλικρινά τα όσα λέει δεν μας αποσπούν την προσοχή».