Premier League: Ο Βάρντι γλίτωσε την Λέστερ, 1-1 με την Άρσεναλ (highlights)

Με γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο 84’ η Λέστερ αποσόβησε την ήττα κόντρα στην Άρσεναλ και έφυγε με τον πόντο (1-1) από το Λονδίνο για την 34η αγωνιστική της Premier League. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Ο Βάρντι γλίτωσε την Λέστερ, 1-1 με την Άρσεναλ (highlights)

Με τον βαθμό της ισοπαλίας «απέδρασε» από το Λονδίνο η Λέστερ στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ για την 34η αγωνιστική της Premier League. Οι «κανονιέρηδες» είχαν προηγηθεί στο παιχνίδι στο 21’ με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έγινε μάλιστα μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής των λονδρέζων που πέτυχε πάνω από 20 γκολ στο πρωτάθλημα σε δύο συνεχόμενες χρονιές. Ο πρώτος ήταν ο θρύλος του συλλόγου Τιερί Ανρί που είχε 20+ γκολ για πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 2001 ως το 2006.

Στην συνέχεια του ματς όμως, οι λονδρέζοι έμειναν με δέκα παίκτες στο στο 75’ λόγω αποβολής του Ν'Κέτια και η Λέστερ έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 84’ με τον Τζέιμι Βάρντι. Ο τελευταίος έφτασε τα 22 γκολ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος.

Ένα τεράστιο βήμα έκανε η Τσέλσι στη «μάχη» για την κατάκτηση μιας θέσης στην Premier League που οδηγεί στα μεγάλα «σαλόνια» του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «μπλε» έφυγαν με το τρίποντο από το «Σέλχαρστ Παρκ» επικρατώντας 3-2 της Κρίσταλ Πάλας και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προηγήθηκε 0-2 νωρίς στο παιχνίδι με τα τέρματα των Ζιρού (6’) και Πούλισιτς (27’) και παρότι οι «αετοί» μείωσαν στο 34’ με τον Ζαχά, ο Τάμι Έιμπραχαμ έδωσε στο 71’ εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στην Τσέλσι γράφοντας το 1-3. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε μόλις έναν λεπτό αργότερα (72') ο Μπεντέκε μειώνοντας για την Πάλας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ για το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα των «αετών» από τον Απρίλη του 2018, ήτοι πριν από 801 ημέρες!

Πέραν αυτών, σπουδαία νίκη πανηγύρισε στην έδρα της η Γουότφορντ επί της Νόριτς με 2-1 που της επέτρεψε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού . Τα «καναρίνια» της Νόριτς, που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και οδεύουν ολοταχώς προς τον υποβιβασμό, προηγήθηκαν με τον Μπουεντιά μόλις στο 4’. Στην συνέχεια όμως, η Γουότφορντ πέτυχε την ανατροπή με τους Ντόουσον (10’) και Γουέλμπεκ (56’), με τον τελευταίο μάλιστα να πετυχαίνει εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι.

Το προφίλ της 34ης αγωνιστικής:

ΤΡΙΤΗ 7/7

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 2-3
(34' Ζαχά, 72' Μπεντέκε - 6' Ζιρού, 27' Πούλισιτς, 71' Έιμπραχαμ)

Γουότφορντ - Νόριτς 2-1
(10' Ντόουσον, 55' Γουέλμπεκ - 4' Μπουεντιά)

Άρσεναλ - Λέστερ 1-1

(21' Ομπαμεγιάνγκ - 84' Βάρντι)

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7

20.00: Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς, Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι

22.15: Μπράιτον - Λίβερπουλ

ΠΕΜΠΤΗ 9/7

20.00: Μπόρνμουθ - Τότεναμ, Έβερτον - Σαουθάμπτον

22.15: Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ