Τότεναμ: Η απάντηση του Γιορίς για τον καβγά του με τον Σον (vid)

Τι είπε ο αρχηγός της Τότεναμ Ούγκο Γιορίς για τον καβγά του με τον Σον στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Έβερτον και η τοποθέτηση του προπονητή των λονδρέζων, Ζοσέ Μουρίνιο, για το σχετικό θέμα.

Τότεναμ: Η απάντηση του Γιορίς για τον καβγά του με τον Σον (vid)

Η Τότεναμ κέρδισε 1-0 την Έβερτον στο Λονδίνο στον αγώνα που έκλεισε την «αυλαία» της 33ης αγωνιστικής στην Premier League και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα.

Πέρα όμως από το θετικό αποτέλεσμα, αίσθηση προκάλεσε ο τσακωμός του αρχηγού των «σπιρουνιών» Ούγκο Γιορίς με τον συμπαίκτη του, Σον Χιουνγκ-Μιν, στο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ο Γάλλος πορτιέρε επιτέθηκε φραστικά στον Νοτιοκορεάτη προτού μπουν στη μέση οι υπόλοιποι παίκτες των λονδρέζων και τους χωρίσουν, αλλά οι δύο τους τελικά έλυσαν τις διαφορές τους και στο φινάλε του ματς ο Γιορίς έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά στον Σον, που φυσικά χαμογέλασε πλατιά.

Για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε ο Γιορίς είπε σε δηλώσεις του: «Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά υπάρχει τρομερός σεβασμός ανάμεσα σε όλα τα παιδιά στ' αποδυτήρια και όλοι είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε γι' αυτή την ομάδα. Το θέμα έχει λυθεί στ' αποδυτήρια, θα το κρατήσω εκεί και θα πω ότι συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου δεν κάναμε σωστό πρέσινγκ και δεχθήκαμε φάση για γκολ από τον αντίπαλο, αλλά όπως είπα συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο...».

Φυσικά, για το σχετικό θέμα ρωτήθηκε και ο προπονητής της Τότεναμ, Ζοσέ Μουρίνιο υποστηρίζοντας πως ήταν… υπέροχο ό,τι συνέβη, καθώς οι παίκτες του έβγαλαν αντίδραση!

«Ήταν υπέροχο! Πιθανότατα είναι συνέπεια των συζητήσεών μας στα αποδυτήρια. Αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον για ό,τι συνέβη, τότε αυτός είμαι εγώ. Επειδή άσκησα κριτική στους παίκτες μου γιατί δεν ήταν αρκετά επικριτικοί με τον εαυτό τους και με τους συμπαίκτες τους. Τους ζήτησα να απαιτούν περισσότερα. Τους ζήτησα να απαιτούν περισσότερα από τους άλλους. Τους ζήτησα να βάλουν το ομαδικό πνεύματα στην ομάδα, το οποίο θα δώσει ό,τι μας έλειπε και οι ίδιοι θα δίνουν τα πάντα σε κάθε αγώνα.

Το επεισόδιο στο τέλος του αγώνα, με πρωταγωνιστές ένα φανταστικό παιδί όπως ο Σον και τον αρχηγό της ομάδας (σ.σ. Γιορίς), δείχνει πως εκείνη την στιγμή ο Γιορίς ένιωσε πως έπρεπε να πει του συμπαίκτη του ότι χρειάζεται να δώσει περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο. Ειπώθηκαν κάποιες άσχημες λέξεις, δεν ξέρω αν σπρώχτηκαν κιόλας, αλλά είναι σημαντικό για την εξέλιξη της ομάδας να απαιτεί πράγματα ο ένας από τον άλλον. Ήμουν ευχαριστημένος απ’ αυτό. Και τους είπα στα αποδυτήρια πως στο δεύτερο μέρος είμαι σίγουρος πως θα παλέψετε για τη νίκη μέχρι το τέλος», είπε ο Πορτογάλος.