Premier League: Η 200η (Αγγλική) νίκη του Μουρίνιο ήρθε μ' αυτογκόλ! (highlights)

Η Τότεναμ επικράτησε 1-0 της Έβερτον στο τελευταίο ματς της 33ης αγωνιστικής μ' αυτογκολ κι ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε τις 200 νίκες στην Αγγλία * Πιάστηκαν στα χέρια οι Γιορίς - Σον! * Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights, οι σκόρερ και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Η 200η (Αγγλική) νίκη του Μουρίνιο ήρθε μ' αυτογκόλ! (highlights)

Η Τότεναμ επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας με το μίνιμουμ σκορ την Έβερτον στο τελευταίο ματς της 33ης αγωνιστικής της Premier League.

Το τρίποντο που ήρθε μ' αυτογκόλ του Μάικλ Κέιν (από κόντρα σε σουτ του Λο Σέλσο) αποτέλεσε το 200ο, της Αγγλικής καριέρας, του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ωστόσο κανείς στο «στρατόπεδο» των Λονδρέζων δεν μπόρεσε να το χαρεί ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί η εμφάνιση ήταν μετριότατη, αλλά γιατί χρειάστηκαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους για να χωρίσουν τους Γιορίς και Σον, που συνεπλάκησαν, ενώ κατευθύνονταν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα!

Η Τότεναμ είναι πλέον στο -4 από την 6η θέση που θα βγάλει στο Europa League.

Διπλάσια η «απόσταση» για τα «ζαχαρωτά», που μετά τη διακοπή έχουν μόνο μια επιτυχία.

Τα υπόλοιπα μας της αγωνιστικής

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και να πιάσει ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Άστον Βίλα με 2-0 και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, ύστερα από την ήττα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλoπ, βρήκε απέναντι της μία πολύ καλά στημένη Άστον Βίλα που... καιγόταν για βαθμούς ώστε να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Παρόλα αυτά, βρήκε τους διαδρόμους και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Ο Σαντιό Μανέ στο 71' άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Αγγλίας πλέον και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 89' ο Τζόουνς ο οποίος χθες (4/7) μάλιστα ανανέωσε τη συνεργασία του με την Λίβερπουλ, έως και το 2025.

Νιουκάστλ - Γουέστ Χαμ 2-2

Μάταια ήλπιζε η Γουέστ Χαμ σε ένα ακόμα τρίποντο στην Premier League που θα την απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού . Μετά το τρίποντο (3-2) στο λονδρέζικο ντέρμπι επί της Τσέλσι την περασμένη Τετάρτη, τα «σφυριά» αναδείχτηκαν ισόπαλα 2-2 με την Νιουκάστλ για την 33η αγωνιστική.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ κόντρα στις «καρακάξες» με τα τέρματα των Αντόνιο (4’) και Σούτσεκ (65’), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ισάριθμες "απαντήσεις" και με τα γκολ των Αλμιρόν (17’) και Σέλβεϊ (67’) εξασφάλισαν τον βαθμό στην έδρα τους.

Πέραν αυτών, Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Τερφ Μουρ». Ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο, μιας και αμφότερες έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά που τις χωρίζει από τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» στην βαθμολογία.

Σε... παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Γουότφορντ η Τσέλσι. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ επιβλήθηκε 3-0 και ανέβηκε στο τέταρτο σκαλί της βαθμολογίας στην Premier League.

Για τους "μπλε" του Λονδίνου, το σκορ άνοιξε ο Ολιβιέ Ζιρού στο 28ο λεπτό και ο Ουίλιαν με πέναλτι στο 43' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Για να έρθει στις καθυστερήσεις (90+2') ο Μπάρκλει και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Με αυτή τη νίκη οι Λονδρέζοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής την Λέστερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 5-2

Στην τέταρτη θέση πέρασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίβοντας 5-2 την προτελευταία Μπόρνμουθ, κι αυξάνοντας την πίεση στην Τσέλσι ενόψει του βραδινού αγώνα της, με τη Γουότφορντ. για την 33η αγωνιστική της Premier League

Mε την μάχη του «σεντονιού» να μαίνεται, οι «κόκκινοι διάβολοι», παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν νωρίς στο σκορ γύρισαν το ματς πριν το ημίχρονο (3-1), ενώ, παρότι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, τους φιλοδώρησαν μ' άλλα δύο γκολ προκαλώντας την 5η σερί ήττα τους.

Αντίθετα για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ - που είχε πρωταγωνιστή τον 18χρονο Γκρίνγουντ με δύο γκολ - ήταν η 9η αναμέτρηση δίχως ήττα κι η πρώτη που σκόραρε εντός έδρας πάνω από 4 γκολ, εντός έδρας, από το 2011!

Τα 101 γκολ του Βάρντι!

Την ίδια στιγμή ο Τζέιμι Βάρντι σκοράροντας δύο από τα τρία γκολ της Λέστερ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, την διατηρούσε τρίτη στο +3 από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κι έφτανε τα 101 γκολ με τις «αλεπούδες» στο πρωτάθλημα!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του μετά τη διακοπή, ενώ οι «αετοί» μετρούν τρεις σερί ήττες.

Νωρίτερα, ένα τέρμα του, Βέλγου εξτρέμ, Λέαντρο Τροσάρ, στο 25ο λεπτό, έκρινε την εναρκτήρια αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Νόριτς και Μπράϊτον, με το μίνιμουμ σκορ, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ένα αποτέλεσμα κομβικό για τα δρώμενα της «ουράς» της κορυφαίας κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού οι μεν γηπεδούχοι πλησίασαν, περαιτέρω, στην επιστροφή τους στη 2η κατηγορία, καθότι παρέμειναν ουραγοί (στο - 8 από την σωτηρία 5 αγώνες πριν το τέλος) ενώ οι «γλάροι», κόβοντας τα «φτερά» των «καναρινιών» ...πέταξαν στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη!

Κι έτσι απομένει η μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής τους για 4η, σερί, σεζόν στα «σαλόνια» του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όταν είχαν δοκάρι με τον 19χρονο Ίντα (που ήρθε από τον πάγκο) .

Το προφίλ της 33ης αγωνιστικής της Premier League:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7

Νόριτς – Μπράιτον 0-1
(25' Tροσάρ)

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 3-0
(49' Iχεανάτσο, 77', 94' Βάρντι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 5-2
(29', 54' Γκρίνγουντ, 35' πεν. Ράσφορντ, 45+2' Μαρσιάλ, 59' Μπρούνο Φερνάντες - 15' Στάνισλας, 49' Κινγκ)

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2
(43' Σακά, 86' Λακαζέτ)

Τσέλσι – Γουότφορντ 3-0
(28' Ζιρού, 43' πεν. Ουίλιαν, 90+2' Μπάρκλει)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7

Μπέρνλι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1
(43' Ταρκόφσκι - 80' Ίγκαν)

Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ 2-2
(17' Αλμιρόν, 67' Σέλβεϊ - 4' Αντόνιο, 65' Σούτσεκ)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 2-0
(71' Μανέ, 89΄Τζόουνς)

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(16' Άνταμς)

ΔΕΥΤΕΡΑ (06/07)

Τότεναμ – Έβερτον 1-0
(24' αυτ. Κέιν)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ