La Liga: Υπόθεση 16 λεπτών το Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ (highlights)

 Στα πρώτα 16 λεπτά της αναμέτρησης μεταξύ Λεβάντε και Ρεάλ Σοσιεδάδ διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία.

La Liga: Υπόθεση 16 λεπτών το Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ  (highlights)

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ματς πρώτο από τα δύο ματς του Δευτεριάτικου προγράμματος της 33ης αγωνιστικής της Ισπανικής Primera Division.

Στο «Σιουτάτ ντε Βαλένθια» Λεβάντε και Ρεάλ Σοσιεδάδ έμειναν στο 1-1 αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στα πρώτα 16 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο νεαρός Σουηδός επιθετικός Ισάκ άνοιξε το σκορ (12') για τους Βάσκους, που τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκαν από τον Μοράλες.

Έτσι οι «βάτραχοι» μετρούν δύο σερί ισοπαλίες και τρία ματς αήττητοι, ενώ η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην επικράτηση επί της Εσπανιόλ και η προοπτική του «σεντονιού» απομακρύνθηκε κι άλλο, ενώ έχασε έδαφος και για το Europa League...

Αν δεν νικήσει στο Καταλανικό ντέρμπι έπεσε η Εσπανιόλ!

Μια κι ο λόγος ανωτέρω, θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι πλέον ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ από την La Liga. Οι Καταλανοί, που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ηττήθηκαν στην έδρα τους με 1-0 από την Λεγκανές και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν παραμένουν στο -11 από την Θέλτα που βρίσκεται μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, οι «παπαγάλοι» αν δεν κερδίσουν στο «Καμπ Νόου» την Τετάρτη υποβιβάζονται μαθηματικά...

Αντίθετα, η Λεγκανές με το τρίποντο αυτό διατήρησε τις όποιες ελπίδες της για έξοδο από την διακεκαυμένη ζώνη, καθώς μείωσε στους επτά πόντους την διαφορά της από τον σύλλογο του Βίγκο. Ο Τζόναθαν Σίλβα πέτυχε το «χρυσό» γκολ της Λεγκανές στο ματς, ενώ η Εσπανιόλ τελείωσε το παιχνίδι και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζόναθαν Καλέρι.

Ολοένα και πιο κοντά στο πρωτάθλημα έρχεται η Ρεάλ, μετά τα… δώρα που της έκανε η Μπαρτσελόνα. Δεν έχει σκοπό να τα «πετάξει» και θέλει να διατηρήσει τη διαφορά που τη χωρίζει από τους «μπλαουγκράνα». Στους 4 είναι πλέον, από τη στιγμή που πέρασε από το Μπιλμπάο με 1-0 κόντρα στην Αθλέτικ.

Χρειάστηκε το πέναλτι του Ράμος στο 73’ για να λύσει τον γόρδιο δεσμό, σε ένα ματς που είχε 5 σουτ όλα κι όλα στην εστία (1-4 υπέρ της Ρεάλ).

Αφού ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR για το μαρκάρισμα στον Μαρσέλο από τον Γκαρθία, ο Ράμος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα

Καμία δεν βόλεψε η ισοπαλία και δη το 2-2, καθώς αμφότερες, Γρανάδα και Βαλένθια, ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να έρθουν κοντά στην 7η θέση και να πλησιάζουν την Ρεάλ Σοσιεδάδ που βρίσκεται μπροστά τους στη βαθμολογία και κρατάει στα χέρια της αυτή τη στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με γκολ του Μορένο στο 88ο λεπτό, η Βαγιαδολίδ κατάφερε και πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της απέναντι στην Αλαβές και πέρασε στην 13η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της την Μπέτις με διαφορά ενός βαθμού και την Αλαβές σε απόσταση 4 βαθμών και την 15η θέση.

Η Θέλτα ήθελε τους τρεις βαθμούς ώστε να απομακρυνθεί κι άλλο από το γκρουπ των τελευταίων της βαθμολογίας, ωστόσο η Μπέτις κατάφερε και τσίμπησε την ισοπαλία στο Βίγκο για το 1-1.

Στο 22΄ο Νολίτο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ωστόσο η Μπέτις είχε την υπεροχή στο παιχνίδι. Μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, περισσότερα σουτ στην εστία της Θέλτα. Στο 79΄κατάφερε με τον Φεντάλ να φέρει το ματς στα ίσα που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σταθερά σε τροχιά Champions League παραμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της La Liga νίκησε εύκολα με 3-0 τη Μαγιόρκα στην πρωτεύουσα, στην εναρκτήρια συνάντηση της 34ης αγωνιστικής.

Έτσι, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εδραίωσε την παρουσία της στην τρίτη θέση ξεφεύγοντας με 5 βαθμούς από τη Σεβίλη, που έχει παιχνίδι λιγότερο. Το σκορ στο «Wanda Metropolitano» άνοιξε ο Άλβαρο Μοράτα στο 29΄ από τα 11 βήματα, κι αφού χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές, καθώς αρχικά ο Ρέινα απέκρουσε αλλά το VAR έδειξε πως δεν πατούσε στη γραμμή.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου διπλασίασε για τους «ροχιμπλάνκος», που έφτασαν στο τελικό 3-0 με το γκολ του Κόκε στο 79ο λεπτό.

Η Μπαρτσελόνα μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες ξέσπασε στη Βιγιαρεάλ και επικράτησε εκτός έδρας με 1-4 για την 34η αγωνιστική της La Liga. Η «Μπάρτσα» άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' με το αυτογκόλ του Τόρες. Στο 14', όμως, με κοντινό πλασέ ο Μορένο έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 20' ο Σουάρες έκανε το 1-2 και στο 45' ο Γκριεζμάν με ωραία πλασέ διαμόρφωσε το 1-3. Στο 86' ο Φατί, που μπήκε αλλαγή πετυχε το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της La Liga:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 3-0
(29΄ πεν., 45΄+4 Μοράτα, 79΄ Κόκε)

Θέλτα - Μπέτις 1-1
(22΄Νολίτο - 9΄Φεντάλ)

Βαγιαδολίδ - Αλαβές 1-0
(88' Μορένο)

Γρανάδα - Βαλένθια 2-2
(61΄Φερνάντες, 86΄Βίκο - 63΄Βαγιέχο, 68΄Γκουέδες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(73' Ράμος πεν.)

Εσπανιόλ-Λεγανές 0-1
(53' Τζόναθαν Σίλβα)

Οσασούνα - Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-4
(14' Μορένο - 3' αυτ. Τόρες, 20' Σουάρες, 45' Γκριεζμάν, 86' Φατί)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7

Λεβάντε - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(16' Μοράλες - 12' Ισάκ)

23.00: Σεβίλη - Έιμπαρ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ