Κύπελλο Γερμανίας: Απλά ακαταμάχητη η Μπάγερν, 4-2 τη Μπάγερ και κούπα Νο 20! (highlights)

Το 20ό Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει από το βράδυ του Σαββάτου (4/7) η Μπάγερν Μονάχου, η οποία συνέτριψε με 4-2 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και παράλληλα πέτυχε και το 13ο της εγχώριο νταμπλ, ούσα ήδη πρωταθλήτρια Γερμανίας!

Κύπελλο Γερμανίας: Απλά ακαταμάχητη η Μπάγερν, 4-2 τη Μπάγερ και κούπα Νο 20! (highlights)

Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση όλων των εποχών σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, η Μπάγερν έκανε... πλάκα στη Μπάγερ και με σκορ 4-2 πανηγύρισε το 20ό τρόπαιο της ιστορίας της στον δεύτερο τη τάξει θεσμό του γερμανικού ποδοσφαίρου!

Οι Βαυαροί πήραν εξαρχής τα ηνία του αγώνα απέναντι στο «φάντασμα» της Λεβερκούζεν σκοράροντας δις στο α' μέρος με τους Αλάμπα (16') και Γκνάμπρι (24'), βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις νίκης (0-2 σκορ ημιχρόνου).

Οι «ασπιρίνες» έδειξαν να ξυπνούν στην επανάληψη, όμως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες τους κόστισαν απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπάγερν.

Η ομάδα του Μονάχου σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με απίθανο τρόπο, καθώς από βολέ του Νόιερ στο 59' ο σπουδαίος Λεβαντόφσκι στόπαρε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 35 μέτρα, αιφνιδιάζοντας τον Χράντετσκι, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε ουσιαστικά ο ίδιος τη μπάλα να περάσει τη γραμμή για το 0-3!

Η Μπάγερ, πάντως, έστω και αργά, βρήκε το γκολ που επιζητούσε με την κοντινή κεφαλιά του Σ. Μπέντερ στο 69', πίεσε κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια, με την κατάληξη να είναι ξανά η ίδια στο 89': Δεύτερο γκολ ο Λεβαντόφσκι, σκορ 1-4 και... τίτλοι τέλους.

Το μόνο που κατάφεραν οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με το πέναλτι-γκολ του -«αόρατου» σχεδόν σε όλο το ματς- Χάβερτς στο 90'+2', ο οποίος έγραψε απλά το τελικό 2-4. Έτσι, η Λεβερκούζεν θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για να πανηγυρίσει ξανά Κύπελλο μετά το 1993...

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Πέτερ Μπος): Χράντετσκι, Λ. Μπέντερ (82' Βάιζερ), Ταπσόμπα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ, Αρανγκίς, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46' Ντεμιρμπάι), Ντιαμπί, Αμίρι (46' Φόλαντ), Μπέιλι (76' Μπελαραμπί), Χάβερτς.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χάνς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (69' Ερναντές), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87' Κοουτίνιο), Μίλερ (87' Τιάγκο Αλκάνταρα), Κομάν (65' Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.