Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερ για το 2ο, η Μπάγερν για το 20ό!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται απόψε στις 21.00 στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας για τη σεζόν 2019-2020. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε ενόψει του τελικού του DFB Pokal!

Κύπελλο Γερμανίας: Η Μπάγερ για το 2ο, η Μπάγερν για το 20ό!

Ο επίλογος της ποδοσφαιρικής δράσης της σεζόν 2019-2020 στη Γερμανία γράφεται απόψε στις 21.00 στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, όπου η τυπικά γηπεδούχος Μπάγερ Λεβερκούζεν και η ήδη πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν τα ξίφη τους με… φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες κοντράρονται στον μεγάλο τελικό του DFB Pokal, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης, με τους Βαυαρούς να επιζητούν το 20ό Κυπελλο και 13ο νταμπλ της ιστορίας τους, ενώ στον αντίποδα οι «ασπιρίνες» θέλουν να… ζευγαρώσουν τα τρόπαιά τους έχοντας αναδειχθεί νικητές στον θεσμό μόνο μία φορά, το μακρινό 1993.

Η ομάδα του Μονάχου είναι εύλογα το μεγάλο φαβορί από όλες τις πλευρές, καθώς η ανωτερότητά της σε ποιότητα, εμπειρία αλλά και «βάρος» φανέλας είναι δεδομένη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει το συγκρότημα του Πέτερ Μπος, ιδίως σε μονό παιχνίδι όπως το σημερινό. Η Μπάγερ θα επιδιώξει την υπέρβαση και τη μεγάλη έκπληξη, ενώ η ομάδα του Χανς Φλικ θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον προ λίγων εβδομάδων θρίαμβό της επί της αποψινής αντιπάλου, όταν την είχε νικήσει με χαρακτηριστική ευκολία (4-2) και μάλιστα εκτός έδρας στην πορεία της για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στη Bundesliga.

Παρά την πλούσια ιστορία τους στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αυτή παραδόξως θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε τελικό Κυπέλλου, δεδομένου ότι πέρα από την κατάκτηση του ’93 η Μπάγερ έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση σε μόλις άλλες δύο περιπτώσεις, το 2002 κόντρα στη Σάλκε και το 2009 απέναντι στη Βέρντερ, έχοντας ηττηθεί σε αμφότερες. Αντιθέτως, χωρίς να υπολογίσουμε το σημερινό ματς η Μπάγερν έχει κάνει το… ταξίδι μέχρι τον τελικό 23 φορές στο παρελθόν, έχοντας αποτύχει να κατακτήσει το Κύπελλο μόλις 4 εξ αυτών.

«Προσαρμοστικότητα εναντίον ταχύτητας»

Μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι, οι δύο προπονητές προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, εξαίροντας παράλληλα τον αντίπαλο. «Μετά από 27 χρόνια, θα είναι ιδιαίτερο για μας (σ. η κατάκτηση του Κυπέλλου). Είναι εφικτό, αλλά σε καμία περίπτωση εύκολο. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα παίξουμε εμείς», είπε αρχικά ο κόουτς της Λεβερκούζεν, Πέτερ Μπος, για να προσθέσει: «Θα δοκιμάσουμε τα πάντα. Έχουμε μια πολύ επιθετική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας, αλλά φυσικά μας περιμένει ένας εξαιρετικός αντίπαλος».

Ο δε τεχνικός της Μπάγερν, Χανς Φλικ, σημείωσε: «Έχουν μια ομάδα με τρομερή ταχύτητα. Έχουμε προσαρμοστεί για αυτό. Μας βγήκε πολύ καλά πριν μερικές εβδομάδες (σ. στον αγώνα πρωταθλήματος) και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε ξανά στον τελικό. Έχουμε βελτιωθεί αμυντικά και πρέπει να βρούμε τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε την ταχύτητα της Λεβερκούζεν».

Στο… μέτωπο των απουσιών, ο Μπος καλείται να καλύψει το ιδιαίτερα σημαντικό κενό του Παουλίνιο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού μόλις την περασμένη Τρίτη και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες. Την ίδια ώρα, αμφίβολοι είναι οι Μπελαραμπί και Ταχ που ταλαιπωρούνται με τραυματισμούς, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί.

Από πλευράς Μπάγερν, ο Φλικ υπολογίζει κανονικά τον Γκνάμπρι και τον Τιάγκο Αλκάνταρα, ωστόσο ενδέχεται να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του προερχόμενου από επέμβαση Ισπανού μέσου. Διαθέσιμοι είναι οι Ερναντέζ και Μπόατενγκ, όμως αμφότεροι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα και παραμένει άγνωστο αν θα επιστρατευθούν.

Οι πιθανοί έντεκα της Λεβερκούζεν: Χράντετσκι, Λ. Μπέντερ, Σ. Μπέντερ, Ταπσόμπα, Σινκγκράβεν, Αρανγκίς, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μπέιλι, Ντιαμπί, Χάβερτς, Χόλαντ.

Οι πιθανοί έντεκα της Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν, Λεβαντόφσκι.