Στο ίδιο έργο θεατές!

Η βία στα γήπεδα, που έφτασε σε σπίτια και μαγαζιά. 

Στο ίδιο έργο θεατές!

Τα χρόνια περνάνε και οι συνήθειες δεν αλλάζουν στη χώρα μας. Η βία στα γήπεδα έχει γίνει πια το πιο σύνηθες φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισιές, ξυλοδαρμοί, απειλές και πολλά άλλα "όμορφα σκηνικά", μπορείς να τα δεις κάθε Κυριακή σε οποιοδήποτε γήπεδο πας να παρακολουθήσεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το κόκκινο πανί; Φυσικά οι διαιτητές. Για ότι συμβαίνει εντός γηπέδου τα βλέμματα στρέφονται σε εκείνους. Ο κόσμος δεν τους επιτρέπει το λάθος, με την παραμικρή διαφωνία θα ακουστούν "όμορφα συνθήματα" από την κερκίδα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό το θέμα περνάει εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Η επίθεση στον Θανάση Τζήλο δεν είναι η πρώτη επίθεση που γίνεται εναντίον κάποιου διαιτητή. Για την ακρίβεια έχουν πραγματοποιηθεί 33 επιθέσεις τα τελευταία 9 χρόνια.

Από τον φούρνο του Κωσταντινέα, στο βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου και από εκεί στο σπίτι του Τζήλου. Δυστυχώς η κατρακύλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τελειωμό. Όσο τα σκηνικά βίας περνάνε στο αρχείο οι δράστες δεν βρίσκουν λόγο να σταματήσουν να πραγματοποιούν επιθέσεις.

Ως πότε θα γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές; Ως πότε η βία θα γίνεται αποδεκτή σε αυτή τη χώρα; Αν δεν γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε θέματα νοοτροπίας και αποφάσεων, η ολική κατάρρευση θα είναι μονόδρομος για το ελληνικό ποδόσφαιρο!