Μπαλτάκος: «Μόνο ξένοι στην ΚΕΔ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος έκανε γνωστή τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ. Μόνο ξένοι στη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Μπαλτάκος: «Μόνο ξένοι στην ΚΕΔ»

Τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, που σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες, θα αποτελείται αποκλειστικά από ξένους, ανακοίνωσε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ξεκαθάρισε πως πλέον θα ελέγχονται και οι ξένοι διαιτητές που θα έρχονται στην Ελλάδα και «εάν η απόδοσή τους είναι χαμηλού επιπέδου και υπάρχουν παράπονα των ομάδων, θα αποστέλλεται στην Ομοσπονδία τους και στην UEFA έκθεση συνοδευόμενη με τα video που τεκμηριώνουν τα λάθη τους».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:

α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής

β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR

γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.

Επιπλέον από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι αλλοδαποί διαιτητές που προσκαλούνται στην Ελλάδα θα ελέγχονται για την απόδοσή τους. Έτσι, εάν η απόδοσή τους είναι χαμηλού επιπέδου και υπάρχουν παράπονα των ομάδων, θα αποστέλλεται στην Ομοσπονδία τους και στην UEFA έκθεση συνοδευόμενη με τα video που τεκμηριώνουν τα λάθη τους».