Βαρούχας: «Δεν υπάρχει παράβαση στον Βαλμπουενά, αλλιώς θα είχαμε δέκα πέναλτι»

Χωρίς σοβαρά λάθη ήταν οι διαιτησίες του Σαββατοκύριακου σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα.

Βαρούχας: «Δεν υπάρχει παράβαση στον Βαλμπουενά, αλλιώς θα είχαμε δέκα πέναλτι»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της πρεμιέρας, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Τόνισε πως δεν υπάρχει πέναλτι στον Βαλμπουενά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός-Αστέρας (Τσακαλίδης): «Δεν είχαμε το μεγάλο λάθος. Στο 3’ σε μια επίθεση του Παναιτωλικού, ο πρώτος βοηθός άφησε σωστά να τελειώσει η φάση, αποκρούει ο τερματοφύλακας και μετά σηκώνει σημαία. Αν έμπαινε γκολ, θα βλέπαμε ότι ο Καρέλης ήταν οφσάιντ. Σε μια επίθεση του Αστέρα, ο παίκτης των Αρκάδων καλύπτεται από δύο παίκτες και ο Αλεξέας έκανε λάθος και σήκωσε οφσάιντ. Στο 79’ ο Μπαράλες έκανε τακουνάκι, η μπάλα βρίσκει στο χέρι αντιπάλου, αλλά ο παίκτης ήταν σε κοντινή απόσταση και δεν χρησιμοποίησε σκόπιμα το χέρι του».

Παναθηναϊκός-Απόλλων (Σιδηρόπουλος): «Στο 10’ ο Σιδηρόπουλος έδωσε κίτρινη στον Κάστρο. Στο 14’ έγινε ένα μαρκάρισμα του Κάστρο στον Βιτάλ, αλλά δεν δόθηκε το φάουλ που έγινε έξω από την περιοχή. Δεν ήταν όμως κίτρινη κάρτα, γιατί ο Βιτάλ γυρνούσε προς τα έξω. Στο 37’ ο Φατιόν, που είναι επιρρεπής στις κάρτες, πήρε μια κίτρινη και στη συνέχεια πήρε τη δεύτερη. Σωστά τον απέβαλε ο Σιδηρόπουλος. Το γκολ του Βιτάλ ακυρώθηκε σωστά γιατί ο Καρλίτος ήταν οφσάιντ».

Βόλος-Λαμία (Καραντώνης): «Στο 80’ ζήτησαν πέναλτι για χέρι οι γηπεδούχοι, αλλά δεν υπήρξε παράβαση».

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Διαμαντόπουλος): «Στο 13’ ο Τέιλορ έπεσε στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει παράβαση. Στο 24’ έβαλε γκολ ο Περέα, αλλά η μπάλα έχει βγει ξεκάθαρα άουτ. Σε ένα τράβηγμα στον Μπίσεσβαρ παρατεταμένο, ο διαιτητής σωστά δείχνει το πλεονέκτημα και δεν δίνει και την κάρτα».

ΑΕΚ-Ιωνικός (Τζοβάρας): «Στο 25’ ο Ρομαό πήρε για διαμαρτυρία κίτρινη σε ένα σύμπλεγμα 4-5 παικτών και κανείς δεν κατάλαβε σε ποιον την έδωσε. Στη συνέχεια δόθηκε δεύτερη κίτρινη, σωστά δόθηκαν οι δύο κάρτες. Ο Μύγας έκανε καθαρά πέναλτι στον Αραούχο και σωστά δόθηκε».

Ολυμπιακός-Ατρόμητος (Γκορτσίλας): «Στο 3’ ο Βαλμπουενά μόλις καταλαβαίνει ότι τον ακουμπά ο Παπαδόπουλος πέφτει. Αυτό το στιγμιαίο ακούμπημα δεν είναι παράβαση. Αλλιώς θα είχαμε δέκα πέναλτι σε κάθε παιχνίδι. Στο πέναλτι που ζητά για χέρι ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει επίσης παράβαση, γιατί είναι κολλημένο και προσπαθεί να γυρίσει το σώμα του».