Ολυμπιακός: Στον τελικό ζωής για το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον...

Για κάθε Ολυμπιακό αυτός ο τελικός είναι ένας τελικός ζωής. Στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε η πρόβα τζενεράλε για ό,τι μυθικό και ανεπανάληπτο μπορεί να συμβεί σε λίγες ώρες.  Τιμή στο παρελθόν, απόλαυση στο παρόν και τίποτα ακατόρθωτο στο μέλλον. 

Ολυμπιακός: Στον τελικό ζωής για το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον...

Η Αθήνα είναι μία πόλη που την Τετάρτη θα κινηθεί στον ρυθμό του τελικού. Ο Πειραιάς αμέσως μετά τον αγώνα με την Φιορεντίνα και για πολλές μέρες μπορεί να είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων ευτυχίας για την ομάδα που θα έχει κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ευρωπαϊκό τρόπαιο σε διοργάνωση της UEFA. Ο πρώτος σύλλογος που θα το έχει κάνει, λίγο καιρό μάλιστα μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού να πάρει το Champions League στην κατηγορία της.

Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε την πρόβα τζενεράλε την παραμονή του μεγάλου αγώνα και οι ετοιμασίες από τις υπηρεσίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τα στελέχη της και τους εθελοντές, προμηνύουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θα είναι ένα ματς σε ελληνικό έδαφος δίχως την παραμικρή σχέση με ελληνικό event ποδοσφαίρου. Στον Ολυμπιακό το είχαν ζήσει το περασμένο καλοκαίρι στο Super Cup, εκεί όπου ήταν στον πάγκο της προηγούμενης ομάδας του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δεν τους έκανε εντύπωση. Ούτε στον Μεντιλίμπαρ. Εμείς οι πιο απέξω ομολογουμένως το χαρήκαμε και το θαυμάσαμε. Αλλά δεν έχει σημασία η χαρά μιας πρόβας.

Για τον Ολυμπιακό εδώ που έφτασε μετράει το τέλος του ταξιδιού. Ο προορισμός. Η αξιοποίηση της ευκαιρίας που ο ίδιος και κανένας άλλος έδωσε στον εαυτό του. Η Φιορεντίνα έχει έρθει στην Αθήνα για να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι στην Πράγα. Πιο πολύ για την Πράγα μιλούσαν στην press conference ο Ιταλιάνο και οι παίκτες του παρά για την Αθήνα. Κι αυτό μπορεί να μην τους βγει σε καλό.

Δεν υπάρχουν και πολλά άλλα να ειπωθούν περιμένοντας να περάσουν οι ώρες για να βρεθούμε ξανά στο ίδιο γήπεδο. Για να μπει και πάλι ο Ολυμπιακός όχι για πρόβα τζενεράλε, αλλά για μάχη ζωής. Παντοτινής αναγνώρισης. Δικαίωσης προσδοκιών εκατομμυρίων ανθρώπων στη διάρκεια ενός αιώνα.

Το παρελθόν και η ιστορία έχουν ξεχωριστή αξία και ο Ολυμπιακός θα παίξει για να την τιμήσει με τον ιδανικότερο τρόπο. Το παρόν είναι αυτό που μπορεί να γίνει πιο απολαυστικό και ονειρεμένο από κάθε άλλη φορά. Το μέλλον, επίσης, εξαρτάται από την βραδιά της 29ης Μαΐου και το αποτέλεσμά της. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετύχει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, μπορεί όμως πλέον να ανοίξει το δρόμο για ό,τι ακολουθεί. Κι αν όλα πάνε κατ' ευχήν, τίποτα στο μέλλον δεν θα είναι ανεπανάληπτο για το ποδόσφαιρο του Ολυθμπιακού .Και τίποτα ακατόρθωτο.