Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη «συνταγή» που δεν αλλάζει και τα 88-67 γκολ της Φιορεντίνα

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν 100% ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στον τελικό του Κόνφερενς μία Φιορεντίνα που σκοράρει εύκολα, αλλά δέχεται και γκολ εύκολα.

Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη «συνταγή» που δεν αλλάζει και τα 88-67 γκολ της Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα είναι μία ομάδα που εύκολα μπορείς να την «διαβάσεις». Κι αυτό, γιατί δεν είναι από τις κλασικές ιταλικές ομάδες που πρωταρχικό της μέλημα είναι η αμυντική της λειτουργία και η διατήρηση του μηδέν παθητικό.

Περισσότερο παραπέμπει σε ένα κλαμπ που θυμίζει κάτι από «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Βέβαια, το «όσα βάλουμε» είναι πολύ περισσότερα από το «όσα φάμε».

Για την ακρίβεια το φετινό ρεκόρ των «βιόλα» είναι 88 γκολ υπέρ και 67 κατά σε 56 παιχνίδια σε Ιταλία και Κόνφερενς. Εν ολίγοις σκοράρει 1,57 γκολ ανά ματς και δέχεται 1,19 γκολ ανά αγώνα!

Προφανώς και στον Ρέντη έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες των Ιταλών στην ανασταλτική τους λειτουργία. Παράλληλα, όμως, έχουν εντοπίσει και τα ατού τους.

Πρόκειται για μία ομάδα που επιτίθεται κατά κύματα, αλλά και για ένα γκρουπ παικτών που δέχεται εύκολα φάσεις. Με λίγα λόγια; Η Φιορεντίνα θυμίζει κάτι από... ροκ εν ρολ συγκρότημα!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν πρόκειται να αλλάξει τη συνταγή του, είτε σε επίπεδο προσώπων, είτε και σε επίπεδο προσέγγισης του αγώνα.

Από τη στιγμή που η Φιορεντίνα παρουσιάζει προβλήματα όταν δέχεται πέιση στην άμυνά της, τότε δεν έχει κανέναν λόγο ο Μεντιλίμπαρ να μην δώσει εντολή στους παίκτες του να την πιέσουν ψηλά και να την υποχρεώσουν σε λάθη.

Την τακτική δηλαδή που ακολούθησε με τη Φενέρμπαχτσε και την Άστον Βίλα, θα ακολουθήσει και στον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Φιορεντίνα μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Κι οι «βιόλα» από την πλευρά τους αρέσκονται στο να πιέζουν ψηλά.

Οπότε, αναμένουμε μία μάχη δύο ομάδων που σκοράρουν, αλλά και δέχονται γκολ. Πού θα κάτσει η... μπίλια; Θα το γνωρίζουμε αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/5).