Ροντινέι: «Να είμαστε πανέτοιμοι για τον ιστορικό τελικό»

Στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού στη Media Day για τον τελικό του Confernece League μίλησε ο Ροντινέι. Τι είπε ο Βραζιλιάνος άσος για το μεγάλο στόχο. 

Ροντινέι: «Να είμαστε πανέτοιμοι για τον ιστορικό τελικό»

Ο Ολυμπιακός έκανε προπόνηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αμέσως μετά έγινε συνέντευξη Τύπου με τους ποδοσφαιριστές να εκπροσωπεί ο Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός εξέφρασε την πίστη της ομάδας για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου με νίκη τον τελικό του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα.

Επειδή έχει εμπειρία από το Κόπα Λιμπερταδόρες που έχει πάρει δύο φορές, τι πρέπει να προσέξει η ομάδα: «Το Κόπα Λιμπερταδόρες είναι πολύ δύσκολο, αλλά συμφωνώ ότι και εδώ δεν πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι είναι σημαντική και ιστορική στιγμή, αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Μόνο πώς να προετοιμαστούμε καλά».

Η κορυφαία στιγμή από αυτή την πορεία; «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, κάθε φορά που βάζω τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει την ίδια αξία, όλα τα ματς θέλουμε να τα κερδίσουμε. Έχουμε μπροστά ματς άλλη μία μάχη, θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι όταν φτάσουμε εκεί»

Αν παίζει ρόλο που έχει αρκετούς Αργεντινούς μπροστά η Φιορεντίνα επειδή είναι Βραζιλιάνος: «Δεν έχει σημασία η εθνικότητα, έχουν Αργεντινους, αλλά είναι το ίδιο με όποιον αντίπαλο παίζεις. Το θέμα είναι να είμαστε καλά προετοιμασμένοι ακούγοντας τις οδηγίες του προπονητή μας».

Έχει 4.000 λεπτά συμμετοχής, πιο πολλά απ' όλους. Τα νιώθει βάρος στα πόδια του ή δεν μετρούν αυτά; «Δεν είμαι μικρός, είμαι χαρούμενος για τη συμμετοχή, αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Είμαι όντως έμπειρος, αλλά είμαι πάντα στη διάθεση της ομάδας. Σημασία έχει πάντα ότι είμαι παρών και προσπαθώ να κάνω τους συμπαίκτες μου να ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται πάνω μου».

Το ότι ο προπονητής είχε πάρει πέρυσι το τρόπαιο σας δημιουργεί μεγαλύτερη εμπειρία; «Είναι σημαντικό για εμάς, μας γεμίζει σιγουριά. Είμαστε εδώ για να ακούμε τις οδηγίες του. Στον τελικό όλα μπορούν να συμβούν, εμείς και η Φιορεντίνα δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δυνατά στοιχεία μας, είναι σίγουρα θετικό ότι έχουμε ένα προπονητή που έχει κατακτήσει το τρόπαιο».

Αν ξέρει ήδη την Φιορεντίνα, αν την έχει δει: «Όλοι το κάνουμε, κοιτάζουμε τα ματς, αναλύουμε τους παίκτες και τα παιχνίδια. Είδα τα ματς με την Μπριζ, είναι ποιοτική ομάδα, έχει και δύο συμπατριώτες μου. Είναι καλή ομάδα, δίκαια έφτασε εδώ. Αλλά κι εμείς το ίδιο. Θα πάμε με τα στοιχεία μας και θα δούμε εάν είμαστε έτοιμοι για έναν τελικό, θα φανεί από το αποτέλεσμα εάν θα γράψουμε ιστορία»