Γεωργιάδης για τελικό Conference: «Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για VIP από το 2004»

Το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης που έχει συσταθεί ενόψει του τελικού του Conference League σχολίασε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης για τελικό Conference: «Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για VIP από το 2004»

Στο Action 24 μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης που απάντησε για το σάλο που προκλήθηκε μετά την είδηση ότι το νοσοκομείο Ευαγγελισμός την ημέρα του τελικού του Conference League θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους VIP του τελικού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η Ελλάδα ζήτησε να αναλάβει μια διεθνή πανευρωπαϊκή διοργάνωση, τον τελικό του Conference League, γιατί το ζήτησε αυτό; Γιατί ως μια τουριστική χώρα θεωρούμε ότι το να γίνει ο τελικός του Conference στην Ελλάδα προσθέτει στην αξία του τουριστικού μας προϊόντος. Είναι σαν δωρεάν διαφήμιση.

Για να κάνεις την αίτηση στην UEFA και να ζητήσεις την διοργάνωση, σου βάζει η UEFA κάποιους κανόνες. Όσο αυτονόητο είναι να έχει σχέδιο η αστυνομία για να τηρηθεί η τάξη, η ασφάλεια και η κυκλοφορία. Άλλο τόσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει το Υπ. Υγείας να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στους ανθρώπους αυτούς.

Το Conference το έχει καλέσει η Ελληνική Δημοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι προσκεκλημένοι μας».

Για το αν το υγειονομικό σχέδιο αφορά μόνο τους VIP: «Όχι. Το σχέδιο που καταθέσαμε που ήταν προαπαιτούμενο για να πάρουμε την διοργάνωση, προβλέπει τρία νοσοκομεία αναφοράς για εκείνη την ημέρα. Το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».