Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό (highlights)

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Απίθανος ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε με 4-2 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και έκανε το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Τρέλανε την Ευρώπη και ετοιμάζεται για τελικό (highlights)

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του «κατάπιε» την Άστον Βίλα μέσα στο «Βίλα Παρκ». Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε με σκορ 4-2 τους «χωριάτες» και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για να βρεθεί στον τελικό του Conference League που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το τέλειο ματς στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην τέταρτη ομάδα της Premier League και πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει σε μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Ο Μεντιλίμπαρ όπως αναμενόταν ξεκίνησε με τον Ιμπόρα στην ενδεκάδα για να δέσει τη μεσαία του γραμμή. Ο Έσε έπαιξε δίπλα του και ο Τσικίνιο πιο μπροστά για να πιέζει, ενώ Φορτούνης και Ποντένσε αγωνίστηκαν στα «φτερά». Από την άλλη πλευρά ο Έμερι ξεκίνησε με τον Λουίζ και τον Ντιαμπί στα χαφ, ενώ πίσω από τον Γουότκινς έπαιξαν οι Μπέιλι, Μακ Γκιν και Ρότζερς.

Η ομάδα του Πειραιά δεν άλλαξε την τακτική της και σε αυτό το ματς μπήκε στο γήπεδο για να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο. Οι Πειραιώτες στο 3’ έχασαν ευκαιρία με τον Ιμπόρα για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ισπανός χαφ έπαιξε στο όριο του οφσάιντ, αλλά Όλσεν απομάκρυνε. Στο 16’, όμως, τα πράγματα είχαν διαφορετική κατάληξη με τον Τσικίνιο να περνάει στον Ελ Κααμπί αυτός να σκοράρει και το γκολ να ακυρώνεται. Μετά από έλεγχο του VAR το γκολ του Μαροκινού μέτρησε κανονικά και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό. Η Άστον Βίλα έδειξε να τα έχει χαμένα και ο Ελ Κααμπί στο 29’ πήρε την μπαλιά του Ποντένσε, πέρασε και τον Όλσεν και διαμόρφωσε το 0-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο εκνευρισμός κυριάρχησε στο παιχνίδι των Άγγλων. Δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους Πειραιώτες που από την πλευρά τους είχαν απίστευτη ηρεμία. Ο Ρέτσος έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Γουότκινς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους χαφ. Το κακό για τους Πειραιώτες έγινε στο 45’+1’ όταν ο Ορτέγκα είχε πρόβλημα και ο Μεντιλίμπαρ περίμενε το ημίχρονο για να τον βγάλει. Από εκεί έγινε η φάση με τον Γουότκινς να βγαίνει απέναντι από τον Τζολάκη και να μειώνει σε 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ρίτσαρντς αντί του Ορτέγκα που είχε πρόβλημα τραυματισμού από το φινάλε του πρώτου μέρους. Οι Άγγλοι ήταν αναμενόμενο ότι θα έβγαζαν αντίδραση και θα πίεζαν την ομάδα του Πειραιά. Αυτό έγινε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και το γκολ ήρθε στο 52’ από τον Ντιαμπί. Σε μία φάση που ο Τζολάκης περίμενε πως ο αντίπαλος του θα κάνει σέντρα εκείνος σημάδεψε την κλειστή του γωνία και έκανε το 2-2 για τους «χωριάτες».

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έβγαλε τρομερή ωριμότητα παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και στο 55’ ο Ρέτσος κέρδισε πέναλτι, αφού έκανε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λουίζ. Στο 56’ ο Ελ Κααμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 και ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ με τους Άγγλους να δείχνουν ότι δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν. Εκνευρίστηκαν αρκετά και έχασε τη συγκέντρωση τους στο παιχνίδι με αποτέλεσμα στο 67’ ο Ποντένσε να τροφοδοτήσει τον Έσε κι εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή να κάνει το 2-4. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, να πιέζουν και να έχουν κλείσει όλα τα ατού της αγγλικής ομάδας, ενώ την ίδια ώρα γινόταν και αρκετά επικίνδυνος στην επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ είχαν το ματς στον έλεγχο τους και δεν κινδύνευαν από την Άστον Βίλα. Ο Ολυμπιακός έκανε καλή διαχείριση του αγώνα, αλλά στο 81’ ο Κάρμο έκανε το λάθος και υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Γουότκινς. Ο Λουίζ, όμως, εκτέλεσε στο 84’ και έστειλε τη μπάλα άουτ με το 2-4 να παραμένει για τον Ολυμπιακό.

Μικρογραφία

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4

Γήπεδο: Villa Park

Διαιτητής: Γκουίντα (Ιταλία)

Σκόρερ: 17’ Ελ Κααμπί, 29’ Ελ Κααμπί, 45’+1’ Γουότκινς, 52’ Ντιαμπί, 56’ πεν. Ελ Κααμπί, 67’ Έσε

Κίτρινες: 83’ Ντιαμπί, 85’ Ροντινέι

Συνθέσεις

Άστον Βίλα: Όλσεν – Κας, Κόνσα, Λενγκλέ, Ντίνιε – Ντάγκλας Λουίζ, Ντιαμπί (85’ Ιροεγμπουνάμ)– Μπέιλι (85’ Ζανιόλο), Μακ Γκιν, Ρότζερς (72’ Ντουράν) – Γουότκινς

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρντς)– Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο – Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.