Άστον Βίλα: Γιατί δεν αποβλήθηκε παρά τη δεύτερη κίτρινη ο Μαρτίνεζ (vid)

Γιατί ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ δεν αποβλήθηκε για την Άστον Βίλα παρά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κόντρα στη Λιλ; Το fosonline.gr εξηγεί.

Άστον Βίλα: Γιατί δεν αποβλήθηκε παρά τη δεύτερη κίτρινη ο Μαρτίνεζ (vid)

Ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στη νίκη της ομάδας του στα πέναλτι επί της Λιλ για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League, αλλά δεν αποβλήθηκε για το παράπτωμα.

Ο 31χρονος δέχθηκε προειδοποίηση από τον Σλοβάκο διαιτητή Ιβάν Κρούζλιακ πριν του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ένας κανόνας, ωστόσο, του επέτρεψε να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο για το υπόλοιπο της διαδικασίας των πέναλτι, όπου αναδείχθηκε και πάλι ήρωας.

Το fosonline.gr εξηγεί γιατί επετράπη στον Μαρτίνεζ να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει τον αγώνα για την ομάδα του...

Τι συνέβη;

Ο Μαρτίνεζ αντίκρισε κίτρινη κάρτα στο 39ο λεπτό για καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Βίλαβρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0.

Αλλά με το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι με το σκορ στο 2-1 μετά την παράταση, ο Μαρτίνεζ απέκρουσε προσπάθεια από το σουτ του Ναμπίλ Μπενταλέμπ. Στη συνέχεια κάλεσε τους οπαδούς των γηπεδούχων να σωπάσουν βάζοντας το δάχτυλό του στα χείλη του. Ωστόσο, οι ελπίδες της Βίλα διαψεύστηκαν προς στιγμήν όταν ο Λέον Μπέιλι αστόχησε στο πέναλτι.

Ο Μαρτίνεζ δέχθηκε στη συνέχεια δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κρούζλιακ, επειδή φάνηκε να προκαλεί τους οπαδούς της Λιλ. Ωστόσο, δεν αποβλήθηκε, του επετράπη να συνεχίσει και να αποκρούσει το πέναλτι του Μπέντζαμιν Αντρέ, σφραγίζοντας τη θέση της Βίλα στα ημιτελικά.

Τι λέει ο κανονισμός;

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB) - οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου - αναφέρει στο νόμο 10.3 ότι «οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που εκδίδονται σε παίκτες και αξιωματούχους ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν μεταφέρονται στα πέναλτι»

Και προσθέτουν: «Ένας παίκτης στον οποίο έχει επιδειχθεί κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορεί να λάβει μέρος. Οι παίκτες, οι αναπληρωματικοί, οι αναπληρωματικοί παίκτες και οι αξιωματούχοι της ομάδας μπορούν να πάρουν κόκκινη ή κίτρινη κάρτα κατά τη διάρκεια των πέναλτι».

Συνεπώς, ο Μαρτίνεζ είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει, καθώς η αρχική του αποβολή δεν μεταφέρθηκε στα πέναλτι.

Η Βίλα, εν τω μεταξύ, είναι σίγουρη ότι ο Μαρτίνεζ θα αποβληθεί για τον πρώτο αγώνα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό.

Τι είπε ο Μαρτίνεζ;

Μιλώντας στο TNT Sports, είπε: «Η καριέρα μου ήταν μια απίστευτη διαδρομή. Πιστεύω και εργάζομαι σκληρά και ήταν το πεπρωμένο μου να κερδίσω ξανά εδώ.

Έχω τη φήμη ότι σπαταλάω χρόνο, επειδή ο άλλος τερματοφύλακας έκανε το ίδιο, αλλά μου έκλεισαν κάρτα για σπατάλη χρόνου. Έπειτα πάλι δεν υπήρχε μπάλα στο σημείο του πέναλτι και έτσι ζητούσα από το ballboy να μου δώσει μπάλα. Δεν καταλαβαίνω τους κανόνες.

Πάντα έλεγα σε όλη μου την καριέρα ότι η ομάδα μου με χρειάζεται. Χθες βλέπαμε τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι και ο προπονητής έλεγε ότι μπορεί να πάμε στα πέναλτι».