Ολυμπιακός: Η προοπτική της έκπληξης και η σκέψη για την ενδεκάδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Μεντιλίμπαρ και πριν τη μεγάλη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δεν έδειξε ποιους σκέφτεται να παρατάξει στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η προοπτική της έκπληξης και η σκέψη για την ενδεκάδα

Δεν είναι προπονητής που ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι άνθρωπος που δεν θέλει να δίνει στο… πιάτο την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του. Ο ίδιος μπορεί να έχει αποφασίσει ποιοι θα είναι οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές του.

Πιστός, λοιπόν, σε αυτή την αρχή του ο 63χρονος κόουτς δεν άνοιξε τα χαρτιά ούτε για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Επί της ουσίας είναι ανοιχτές 1-2 θέσεις στην επίθεση. Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες μοιάζουν «κλειδωμένες», αλλά ο Μεντιλίμπαρ μας έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι πάντα επιφυλάσσει κάποια έκπληξη.

Εάν θεωρήσουμε ότι Ελ Κααμπί και Ποντένσε είναι σίγουροι για την επίθεση τότε είναι μένουν δύο θέσεις. Αυτές τις διεκδικούν οι Γιόβετιτς, Φορτούνης, Μασούρας, ενώ στο… κόλπο μπορούμε να βάλουμε και τον Όρτα με το σκεπτικό ότι ενδέχεται να παίξει με τρεις χαφ κάτι που έχει κάνει στα σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια του.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει από την αρχή, αφού ο Μεντιλίμπαρ τον βλέπει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα στο πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικός. Ο Φορτούνης από την άλλη ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στο 3-2 επί της Φενέρ και δεν είναι τόσο απλό να βγει εκτός ενδεκάδας.

Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την τελική απόφαση του Βάσκου που είναι ικανός να κρύβει κάποια έκπληξη. Κατά τα άλλα, Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε και Τσικίνιο μοιάζουν σίγουροι.