Ολυμπιακός: Το 25ο μεγάλο ματς του Τζολάκη

Ο Κώστας Τζολάκης παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παίξει πολλά σπουδαία ματς με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτό με την Φενέρ θα είναι το 25ο του

Ολυμπιακός: Το 25ο μεγάλο ματς του Τζολάκη

Ο Κώστας Τζολάκης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και θα είναι στην εστία του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι, από τα ιστορικότερα για το σύλλογο. Αυτό εναντίον της Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Πέμπτης (18/11) στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Conference League.

Ο διεθνής με τις Ελπίδες τερματοφύλακας δεν μπορεί να θεωρείται πλέον άπειρος. Κάθε άλλο. Έχει δώσει 38 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τα περισσότερα από αυτά ήταν υψηλών απαιτήσεων! Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Σε διεθνές επίπεδο έχει και δύσκολες βραδιές, τις ήττες από την Καραμπάγκ και τη Ναντ (0-3 και 0-2) στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τον αποκλεισμό από ην Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα πέναλτι. Με 1-1 και 2-2 τα παιχνίδια και ήττα στην εξτρά διαδικασία. Με τον Τζολάκη στην εστία ο Ολυμπιακός έχει νικήσει δύο φορές τη Νέφτσι Μπακού, αλλά και στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ευρώπη. Το μυθικό 6-1 με την Μακάμπι και το 3-2 με την Φενέρ, στα οποία δέχτηκε γκολ από πέναλτι.

Στα ελληνικά ντέρμπι ξεχωρίζει σίγουρα η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την κατάκτησή του με 1-0.

Στο πρωτάθλημα έχει πέρυσι το 0-1 από την ΑΕΚ και το 3-0 με τον Άρη και πρόπερσι το 0-0 εκτός με την ΑΕΚ, το 1-0 με τον Παναθηναϊκό και το 1-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και παλιότερα με ΠΑΟΚ 1-1 και 1-2, με Άρη 1-1, 0-0 και 1-0.

Και στο Κύπελλο εκτός από τον κερδισμένο τελικό με την ΑΕΚ, ήττες από ΠΑΟΚ 3-2 και ΑΕΚ 3-0 και νίκες με Άρη 2-1, 1-0 και 1-0.

Συνολικά τα μεγάλα του ματς στην Ευρώπη είναι 8 (με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Και στην Ελλάδα 16 (με 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες).

Τώρα έχει μπροστά του μάλλον το σημαντικότερο. Μέχρι το επόμενο…