ΠΑΟΚ: Άλλο Ντιναμό Ζάγκρεμπ, άλλο Κλαμπ Μπριζ

Η Κλαμπ Μπριζ δύσκολα θα επηρεαστεί από το «καμίνι» της Τούμπας. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να ανέβουν αγωνιστικό επίπεδο για να προκριθούν στους «4» του Conference League

ΠΑΟΚ: Άλλο Ντιναμό Ζάγκρεμπ, άλλο Κλαμπ Μπριζ

Διαβάζοντας και ακούγοντας σχόλια σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης με... επίκεντρο την Θεσσαλονίκη το προηγούμενο διάστημα, εύκολα διαπίστωνε κάποιος υπέρμετρη αισιοδοξία, ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ. «Πέντε γκολ βάλαμε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την Μπριζ που είναι τρίτη στο Βέλγιο θα έχουμε πρόβλημα ; », ήταν η κεντρική ιδέα των όσων ανέφερε η πλειοψηφία των φίλων του ΠΑΟΚ.

Κλασική περίπτωση… αρχοντοχωριατισμού, το να υποτιμά κάποιος μια ομάδα που βρίσκεται 30 θέσεις παραπάνω στην κατάταξη της UEFA και τα πέντε προηγούμενα χρόνια συμμετείχε στους ομίλους του Champions League. Εκεί δηλαδή που δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ !

Προφανώς και είναι πεσμένη ποιοτικά φέτος η Μπριζ. Γι’ αυτό άλλωστε δεν βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ ή ακόμα και στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά «ξέπεσε» στο… ταπεινό Κόνφερενς Λιγκ να παλεύει με τον ΠΑΟΚ Ακόμα και έτσι όμως, ήταν εκ των προτέρων το φαβορί για την πρόκριση.

Η πάντα σκληρή αλήθεια των στοιχηματικών αποδόσεων έδινε ισχυρό φαβορί νίκης στο Βέλγιο τους γηπεδούχους. Γύρω στο 1.70 προσφερόταν ο άσος. Τον επιβεβαίωσαν με το 1-0, που εύκολα θα μπορούσε να γίνει και 2-0, αν ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν «σκέπαζε» όλη την εστία στην εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο.

Πόσο δίνουν οι «μπουκ» στις πρώιμες αποδόσεις τους την νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ; Γύρω το 2.50, όσο περίπου και το διπλό. Όσο δύσκολο δηλαδή είναι το ματς, πέρα από τις υπεραισιόδοξες και πάλι εκτιμήσεις που αναφέρουν πως η Κλαμπ θα «λιώσει» στο «καμίνι» της Τούμπας. Δύσκολο να το υιοθετήσει κάποιος που είδε το πρώτο ματς των δύο ομάδων.

Η Μπριζ είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με νεαρούς, ταχυδυναμικούς και τεχνίτες παίκτες. Με την ποιότητα στο παιχνίδι τους, «ακύρωσαν» το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Τα πρέσινγκ ψηλά στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από χαμένη επίθεση. Εκεί όπου οι θεσσαλονικείς σε πολλές περιπτώσεις ανακτούν την μπάλα, απειλούν και σκοράρουν απέναντι σε ευάλωτη άμυνα.

Ζήτημα είναι να έκαναν ένα τέτοιο καθοριστικό κλέψιμο σε ολόκληρο το ματς οι παίκτες του Ραζβαν Λουτσέσκου. Την Ντιναμό Ζάγκρεμπ την… έπνιξαν με αυτόν τον τρόπο στην Τούμπα. Πρέπει να καταφέρουν κάτι ανάλογο και με την Μπριζ, που όμως έδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, τεχνική και ταχύτητα. Έχει και την εμπειρία και τις παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο για να μείνει ανεπηρέαστη από την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Τους Βέλγους δεν θα τους νικήσει το γήπεδο και ο κόσμος. Θα τους νικήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αν καταφέρουν και ανεβάσουν ένα επίπεδο πιο πάνω την απόδοσή τους, την ταχύτητα τους, αλλά και την ατομική τους συνεισφορά. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μοιάζει να έχει ντεφορμαριστεί στο χειρότερο χρονικό σημείο, δικαιολογημένα έγινε αλλαγή από τον Ρουμάνο κόουτς. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πρέπει να είναι πιο ουσιαστικός και γρήγορος στις αποφάσεις του.

Αν αυτοί οι δύο επιστρέψουν σε τοπ εμφανίσεις και παράλληλα ο Τάισον παραμείνει «καυτός» τότε θα μπορεί να ελπίζει σε υπέρβαση ο ΠΑΟΚ. Όπως βέβαια θα πρέπει να ανέβουν επίπεδο και ταχύτητα οι δύο κεντρικοί μέσοι, Οζντόεφ και Μεϊτέ. Πολλά τα ζητούμενα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο για να γίνει η δουλειά. Από την άλλη, βέβαια, τεράστιο και το διακύβευμα της πρόκρισης σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ιδού η Ρόδος, ιδού και η… πτήση για τον «δικέφαλο του βορρά».