Ολυμπιακός: Δεν έφταιγε μόνο το πέναλτι, αλλά και πάλι έχει προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πάρει σκορ που θα τον έστελνε στην Κωνσταντινούπολη για… βόλτα, αλλά και πάλι έχει το πάνω χέρι και μπορεί να περάσει.

Ολυμπιακός: Δεν έφταιγε μόνο το πέναλτι, αλλά και πάλι έχει προβάδισμα

Δικαίως ή αδίκως όλοι μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στάθηκαν στη φάση του πέναλτι. Πράγματι η στιγμή που οι Πειραιώτες δίνουν την ευκαιρία στην τουρκική ομάδα να σκοράρει παγώνει κάπως την γιορτινή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί εκείνη τη στιγμή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 3-2: Έκανε το πρώτο βήμα, έχασε ευκαιρία να πάει με ευρύ σκορ στην Πόλη!

Ο Ολυμπιακός είδε τη Φενέρ να σκοράρει σε ένα σημείο που δεν φαινόταν ότι θα πάθει ζημιά. Και ο Μεντιλίμπαρ μετά το ματς μίλησε για τη φάση του πέναλτι που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Πράγματι την άλλαξε και δεν αμφισβητείται αυτό.

Έφταιξε όμως μόνο το πέναλτι για να γίνει το 3-0, 3-2; Φυσικά και όχι. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα εξαιρετικό ματς για 60 λεπτά, έχει αναγκάσει τη Φενέρμπαχτσε σε λάθη που κάνουν παιδιά στα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα και πιο πιθανό έμοιαζε να έρθει ένα τέταρτο γκολ παρά να στραβώσει κάτι.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 3-2: Τα highlights της αναμέτρησης

Για να γίνουν όλα αυτά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρέξει πάρα πολύ και έχουν τρέξει κοντά στην περιοχή της Φενέρ με ένα πρέσινγκ που τσάκιζε κόκαλα. Το έχουν για 60 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που ο Καρτάλ βάζει στο ματς τον Φρεντ και τον Γιουκσέκ αρχίζει και κερδίζει μέτρα. Έχει φρεσκάδα στο κέντρο, σπάει το πρέσινγκ και φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Εκεί αρχίζει και εμφανίζεται η κούραση στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά και η Φενέρ που στην άμυνα ήταν κωμωδία στην επίθεση έχει ποδοσφαιριστές πολύ μεγάλης κλάσης. Άρχισε να πατάει περιοχή και να πιστεύει στον εαυτό της. Ο Τζολάκης κράτησε την ομάδα του όρθια, αλλά ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να μένει πίσω από τη μπάλα.

Ολυμπιακός: Όλοι υπέροχοι για μία ώρα

Κάπως έτσι ήρθε το πέναλτι και στη συνέχεια δημιουργήθηκε στον Καρτάλ η εντύπωση πως θα μπορούσε να έχει πάρει το ματς. Είναι αλήθεια, όμως, ότι ο Ολυμπιακός μετά το 3-2 έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του.

Δεν μπορεί, ωστόσο να αμφισβητηθεί η τρομερή εμφάνιση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός για μεγάλη διάρκεια του ματς και το γεγονός πως πήρε μία σπουδαία νίκη που του δίνει ένα προβάδισμα έστω και μικρό. Τώρα, όμως, έχει ένα τρομακτικά δύσκολο έργο σε ένα γήπεδο που θα είναι κολασμένο, διότι το χειρότερο με αυτό το 3-2 είναι πως η Φενέρ πήρε ψυχολογία. Ό,τι κι αν έγινε, όμως, η ομάδα του Πειραιά μπορεί να περάσει αρκεί να είναι προσηλωμένη στο παιχνίδι και να μην χαλαρώσει.