Φορτούνης: «Πολύ μεγάλο ματς, ήθελα να με δει ο γιος μου να παίζω»

Το πάθος των συμπαικτών του στον Ολυμπιακό για την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε μετέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Φορτούνης. Ενώ μίλησε και για την επιστροφή του μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς. 

Φορτούνης: «Πολύ μεγάλο ματς, ήθελα να με δει ο γιος μου να παίζω»

Ο Κώστας Φορτούνης εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο προημιτελικό του Cinfernence League που θα γίνει την Πέμπτη (11/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και έκανε μια προσωπική αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασε τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς και την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε για το μεγάλο στόχο της ομάδας:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο ματς για τους παίκτες, το σύλλογο, τον κόσμο. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Πρέπει ο Ολυμπιακός να πετυχαίνει τέτοιες διακρίσεις και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα για την πρόκριση στο πρώτο ματς».

Για τα γκολ και τις ασίστ εντός έδρας στην Ευρώπη: «Δεν υπάρχει μυστικό, ίσως μου αρέσει το γήπεδο και ο κόσμος, μακάρι να το συνεχίσω και αύριο. Να πάει καλά η ομάδα».

Για τον κόσμο: «Είναι τεράστιο κίνητρο, ο κόσμος θα μας στηρίξει, το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο, να ζήσει μια τεράστια επιτυχία κι αυτό θα προσπαθήσουμε».

Για την απουσία του Ποντένσε: «Ο Ντάνι είναι παίκτης που βοηθά πολύ, έχουμε καλή συνεργασία, αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει παίκτες να αντικαταστήσουν το κενό. Όποιος παίξει θα βοηθήσει την ομάδα».

Για τα ρεκόρ του μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς και πώς τα κατάφερε: «Είχα δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, με πήγαν πίσω οι τραυματισμοί. Δε σταμάτησα να δουλεύω. Χαίρομαι που είμαι υγιής, αγαπώ και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Είχα δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου να με δει ο γιος μου να παίζω ποδόσφαιρο. Και κατάφερα να την πραγματοποιήσω».

Για το ματς: «Είναι σημαντικό να μπούμε δυνατά, ο αντίπαλος έχει ποιότητα, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είναι σπουδαίο να ξεκινήσουμε δυνατά και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε το προβάδισμα με ένα γρήγορο γκολ»

Για τη σχέση με τα προηγούμενα ματς με την Φενέρ: «Μακάρι να γίνει το ίδιο, όπως τότε. Τώρα είμαστε διαφορετικοί και εμείς και ο αντίπαλος. Η Φενέρ είναι τώρα πιο δυνατή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».