ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Απίθανη πτήση του «δικεφάλου του βορρά» στους «8» του Conference League

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1 στην Τούμπα, ανέτρεψε το 2-0 της Κροατίας και προκρίθηκε στους «8» του Conference Lεague

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Απίθανη πτήση του «δικεφάλου του βορρά» στους «8» του Conference League

To ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Conference League συνεχίζεται πανηγυρικά ! Το 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία αποδείχθηκε πολύ λίγο για τον «δικέφαλο του βορρά» που πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση στην Τούμπα, όπου και θριάμβευσε με 5-1. Έτσι, οι θεσσαλονικείς θα βρεθούν για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν στους «8» του Conference League !

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική προηγήθηκε με 3-0 και έδειχνε έτοιμη να φθάσει σε σκορ μαμούθ. Η Ντιναμό πάντως αντέδρασε στην επανάληψη, μείωσε σε 3-1, είχε καλές στιγμές για να μπει αυτή σε σκορ πρόκρισης, αλλά ο γκολκίπερ Κοτάρσκι ήταν εξαιρετικός.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά ταχύτητες, πέτυχε δύο ακόμα τέρματα και έφθασε στον θρίαμβο που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον κόσμο που κατέκλυσε την Τούμπα, σε μια βραδιά γιορτής.

ΤΑ ΓΚΟΛ
27’: Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα από πολύ κοντά με δεύτερη κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
34’: Ο Κουλιεράκης έξω από την περιοχής σούταρε δυνατά με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Σούσιτς και κατέληξε στην δεξιά γωνία (2-0).Σού42’: Ο Τάισον από αριστερά έκανε τη σέντρα με δεξί εσωτερικό φάλτσο προς την μικρή περιοχή, όπου ο Μπράντον Τόμας οριζοντιώθηκε και με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία (3-0).
49’: Ο Κεντζιόρα δεν απομάκρυνε σωστά, ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα στον Χότζα, ο οποίος από αριστερά έπιασε αριστερό διαγώνιο σουτ μειώνοντας σε 3-1.
72’: Ο Ντεσπόντοφ κέρδισε και εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κουλιεράκης από κοντά με το στήθος έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία για το 4-1.
87’: Ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε από τον Μίσιτς και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς στην δεξιά γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Η μικρογραφία
ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1
Γήπεδο: Τούμπα
Σκόρερ: 27’ Μπάμπα, 34’ αυτογκό Σούσιτς, 42’ Μπράντον, 72’ Κουλιεράκης, 87’ Ζίβκοβιτς-49’ Χότζα.
Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)
Κίτρινες: Κουλιεράκης, Μπατούρινα

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Γιονί), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (78’ Σαμάτα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέρ, Τεοφίλ, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς, Μπατούρινα, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς