Ολυμπιακός: Ιμπόρα, ο τελευταίος που νίκησε 4-0 την Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει να υποστεί σκορ που την αποκλείει από τον Ολυμπιακό από το...2020 σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν το 4-0 από την Βιγιαρεάλ, με βασικό τον Βιθέντε Ιμπόρα!

Ολυμπιακός: Ιμπόρα, ο τελευταίος που νίκησε 4-0 την Μακάμπι

Ψάξαμε από περιέργεια πότε ήταν η τελευταία φορά που η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε σε όλες τις διοργανώσεις που έχει λάβει μέρος (διεθνείς και εγχώριες) με σκορ το οποίο θα την απέκλειε από τη συνέχεια του Conference League από τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει νικήσει με 4-1 στο Φάληρο.

Χρειάστηκε να πάμε πολύ πίσω, καθώς η ισραηλινή ομάδα ναι μεν έχει κάποιες ήττες με 4-2 και 3-1 , αλλά τέτοια σκορ δεν... φτάνουν στον Ολυμπιακό για να την αποκλείσει στη ρεβάνς της Πέμπτης (14/3-22.00) στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα.

Η τελευταία φορά, λοιπόν, ήταν το Νοέμβριο του 2020. Για τον όμιλο του Europa League. Στο «Μαδριγάλ» το παιχνίδι, με προπονητή της Βιγιαρεάλ τον Ουνάι Έμερι και της Μακάμπι τον Γιώργο Δώνη! Αλλά και με βασικό έως το τέλος στην ενδεκάδα της ισπανικής ομάδας τον Βιθέντε Ιμπόρα!

Η Βιγιαρεάλ είχε νικήσει με 4-0 καθώς είχε βάλει νωρίς το πρώτο γκολ με τον Μπάκα, ο ίδιος παίκτης στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε πετύχει και δεύτερο, για να μπουν άλλα δύο προς το τέλος από τον Μπαένα και τον Νίνιο.

Υπήρχαν σε εκείνο το ματς κάποιοι παίκτες της Μακάμπι που συνεχίζουν στο ρόστερ, όπως ο Βασκος στόπερ Σάμποριτ, αλλά και οι Πέρετζ, Μπιτόν που έπαιξαν στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Χφ της Μακάμπι τότε ήταν ο Γκλάζερ που συνεχίζει την καριέρα του στον ΟΦΗ. Παρά την ήττα της η Μακάμπι είχε περάσει στα νοκ άουτ και αποκλείστηκε από την Σαχτάρ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φέτος έχει χάσει μόνο μία φορά στην Ευρώπη, το 2-0 στο Βέλγιο από την Γάνδη.