Ολυμπιακός: Το σκεπτικό για τη ρεβάνς με την Μακάμπι και ο θρίαμβος των Νέων

Ο Ολυμπιακός ρεαλιστικά δεν πάει για την πρόκριση στον αγώνα με την Μακάμπι, αλλά η νίκη και η καλή εμφάνιση έχουν μεγάλη σημασία. Το παράδειγμα των Νέων πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από τους μεγάλους. 

Ολυμπιακός: Το σκεπτικό για τη ρεβάνς με την Μακάμπι και ο θρίαμβος των Νέων

Στον Ολυμπιακό η ομάδα Νέων κάνει όλο τον οργανισμό και τον κόσμο να ελπίζουν και να αισιοδοξούν πως το «αύριο» της ομάδας θα έχει πολύ ελληνικό χρώμα και σοβαρή προοπτική. Ήταν μια τρομερή νίκη στο Μόναχο απέναντι σε ένα κλαμπ που σε κάθε επίπεδο απέχει παρασάγγας από τον Ολυμπιακό και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα κι είναι μια επιτυχία πρωτοφανούς και ασύλληπτου μεγέθους.

Την ίδια ώρα, σε διαφορετικό κλίμα, η μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού ταξιδεύει για την Σερβία και για τη ρεβάνς με την Μακάμπι, με την πρόκριση να έχει ουσιαστικά χαθεί από το 1-4 του πρώτου αγώνα. Και ό,τι ακολούθησε με τον Παναθηναϊκό να έχει βαρύνει κι άλλο την ατμόσφαιρα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Στην Τόπολα ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κάνει μερικά πράγματα. Να νικήσει πρωτίστως, διότι αυτό θα έχει θετική συνέπεια στη δική του βαθμολογία για τη θέση του στην Ευρώπη από τη νέα σεζόν. Αλλά και ταυτόχρονα να κάνει ένα καλό παιχνίδι, παθιασμένο, αποφασιστικό, σοβαρό, χωρίς κακούς υπολογισμούς από προπονητή και παίκτες. Είναι δεδομένο ότι η Μακάμπι θα προσπαθήσει να πάρει το ματς ξανά, με τον τρόπο που το έκανε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Να χτυπήσει τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, φροντίζοντας να καλύψει καλά τα νώτα της. Ο Κιν δεν είναι κανένας πρωτάρης (κι ας είναι λίγο καιρό στους πάγκους).Ξέρει καλά ότι εάν ο Ολυμπιακός προηγηθεί μετά τα πράγματα μπορεί να αρχίσουν να ζορίζουν για την ομάδα του, η οποία κι αυτή αμυντικά δεν είναι η πλέον αξιόπιστη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι παιδιά, ξέρουν πάλι ότι πρέπει να βγάλουν την αντίδραση που περιμένουν όλοι από εκείνους. Και να επαναφέρουν με την απόδοσή τους και ένα αποτέλεσμα, την πίστη κυρίως στους ίδιους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Καλό θα ήταν να γίνουν κι εκείνοι ξανά λίγο... παιδιά, όπως αυτά που με απίστευτο πάθος και ποδοσφαιρική ποιότητα ταπείνωσαν την Μπάγερν στο σπίτι της και την άφησαν να... μείνει σπίτι της.

Και σε ένα βίντεο από αυτά που θα δουν για την ανάλυση της ρεβάνς, ας τους δείξει ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του το ματς του Μονάχου. Δεν μπορεί, κάπως θα βοηθήσει...